Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​V Nerezinah tekmovanje v podvodnem ribolovu, prvo pod novim vodstvom

Objavljeno: Sreda, 31.05.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Foto1

Člani društva so hvaležni vsem, ki so jim omogočili izvesti tekmo. Foto: DPR Pozejdon

V Nerezinah je 27. maja potekalo že 26. mednarodno odprto prvenstvo Nerezin v podvodnem ribolovu v organizaciji ŠD Škarpina Nerezine in DPR Pozejdon Krško. Prvenstvo šteje tudi za 1. krog državnega prvenstva Slovenije v podvodnem ribolovu in v praznovane občinskega praznika Mestne občine Krško.

Uršič do četrtega mesta
 
Letošnje tekmovanje je bilo prvo pod novim vodstvom, in sicer so člani društva Pozejdon na letni skupščini izglasovali novega predsednika Janka Uršiča in podpredsednika Zlatka Jelančiča. Prvo mesto je je osvojil bivši svetovni prvak Daniel Gospić, član ŠD Škarpina Nerezine, ulovil je tudi največjo ribo prvenstva – gofa, težkega 2.815 g. Drugo mesto je pripadlo Teu Grkiniću, ki je prav tako član ŠD Škarpine, tretje mesto je osvojil Sašo Moškon, član društva Porporella KP. Sedanji predsednik društva Pozejdon je z ulovom zasedel četrto mesto na mednarodnem prvenstvu in posledično drugo mesto na državnem prvenstvu.
Foto2

Predsednik društva Janko Uršič in njegov trener Boško Karabaš. Foto: DPR Pozejdon


 
Brez gospoda Ferdota, sponzorjev in donatorjev prvenstva ne bi izpeljali
 
Skupaj je sodelovalo 21 podvodnih ribolovcev, od katerih je enajst imelo veljaven ulov. »Vsekakor brez pomoči lokalnega privrženca podvodnem ribolovu, gospoda Ferdota, in njegovega 'supporta' pri izvedbi tekme le-te ne bi bilo mogoče izpeljati v takšnem obsegu. Brez pomoči sponzorjev in donatorjev prav tako ne bi izpeljali prvenstva,« še dodajajo člani društva.
Foto3

Ferdinand Zorović - Ferdo. Foto: DPR Pozejdon



S. U.
« Nazaj na seznam