Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Leskovški osnovnošolci v Estoniji

Objavljeno: Ponedeljek, 21.08.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG-2355
Pet učencev osmega razreda (Vid Pirc, Gal Umek, Daša Pacek, Klara Hudoklin, Laura Rostohar) in dve učiteljici (Patricija Vejnovič, Mirjana Marinčič) smo se od 7. do 10. avgusta 2023 udeležili GLOBE ekspedicije v Estoniji.

Za ekspedicijo so bili izbrani učenci, ki so v minulem šolskem letu pod mentorstvom učiteljice Karmen Ančimer Poteko v okviru GLOBE programa proučevali lokalno hidrosfero. Ekspedicije se je udeležilo140 udeležencev iz 13 držav. V okviru programa GLOBE učenci in dijaki iz celega sveta opazujejo in beležijo spremembe v naravi z namenom povečanja skrbi za ohranjanje narave. Vse raziskave in vsa opazovanja so opravljeni v skladu z GLOBE protokoli, lahko pa podprti tudi z NASINIMI sateliti.
FB_IMG_1691409320953

Naša šola je med prvimi v Sloveniji, ki se udeležuje tega programa in naša učiteljica Jasmina Mlakar je prva certificirana GLOBE trenerka v Sloveniji.

Prvi dan ekspedicije smo se srečali z veleposlanikom ZDA v Estoniji, ki nam je z velikim navdušenjem povedal, da je čebelar in da so njegove kranjske čebele sivke zelo produktivne. Podaril nam je kozarček svojega medu.

Domov smo se vrnili z novimi znanji in bogatimi izkušnjami.
 
Mirjana Marinčič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.04.2021 | Redakcija

Riba naj bo večkrat na jedilniku

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani