Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Telovadba 1000 gibov ponovno preko malih ekranov in Zooma

Objavljeno: Petek, 03.12.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
društvo-šola-zdravja-cover-youtube
Društvo Šola zdravja v sodelovanju z lokalnimi televizijami ponovno začenja z izvajanjem akcije »Telovadimo doma preko malih zaslonov«. Tako so s skupnimi močmi poskrbeli tudi za tiste ljudi, ki niso vešči uporabe interneta oziroma ga sploh nimajo. 

Njihov cilj je, da bi tudi tokrat, ob ponovni aktualnosti  omejitev glede zajezitev virusa covid-19, motivirali veliko število prebivalcev za vsakodnevno skrb za svoje zdravje. Poleg filma z jutranjo telovadbo "1000 gibov" je Društvo Šola zdravja pripravilo in lokalnim televizijam ponudilo še film "Dihamo z naravo". V slednjem gledalcem predstavljajo sprostitvene dihalne in gibalne vaje ter meditacijo s poudarkom na programih čuječnosti.
Brezice
Tudi v tem valu omejitev družabnega življenja se je na pobudo Šole zdravja odzvalo kar nekaj lokalnih televizij, ki so v svoj jutranji program uvrstili oba ali enega od omenjenih filmov. Za 1-3-krat tedensko predvajanje enega ali obeh filmov so se odločile celo televizijske postaje z omejenim programskim prostorom. 
 
Krško-Desni breg-Gorica
Čeprav tokratni ukrepi stroke za zajezitev epidemije proti koronavirusu vadbe na prostem ne prepovedujejo, je potrebno upoštevati pogoje PCT in obvezno varnostno razdaljo. Prav zaradi epidemiološke situacije, v kateri lahko vsakogar od nas kadarkoli doleti karantena ter zaradi obveznega upoštevanja pogojev PCT, je Društvo Šola zdravja ponovno organiziralo tudi telovadbo preko Zoom platforme. Tako se lahko poleg filmov s telovadbo na lokalnih televizijah in na YouTube kanalu ("1000 gibov", "Dihamo z naravo"), redni jutranji telovadbi priključite tudi preko Zooma, in sicer ob 8. uri zjutraj, od ponedeljka do petka. Povezava pa je javno dostopna tako na spletni strani Društva Šola zdravja kot tudi tukaj: https://us02web.zoom.us/j/83039587437?pwd=QmRyZTdZRlllaWJpSUVpeVp2Rm91UT09
 
Vaditeljem Šole zdravja pa se lahko ob upoštevanju vseh ukrepov še vedno pridružite tudi v živo, in sicer na lokacijah, ki jih boste našli na spletni strani društva

Na skupno akcijo so se odzvale naslednje lokalne televizije: STV (Savinjska TV), VI-TEL (Primorska TV), TV Bled, AS televizija (Murska Sobota), TV Vaš kanal, Koroška TV, Koroška Regionalna TV, Gorenjska TV, E-Posavje TV, ETV HD (Zasavje), GO TV, R Kanal +, TV Medvode, TV Uršlja, Vascom TV, KTV Ormož, Zasavska TV, SIP TV, PeTV. Preverite pri svojem operaterju katere lokalne televizije lahko gledate in prav gotovo boste na eni od njih naleteli na telovadbo "1000 gibov" in Dihamo z naravo". Z opcijo »7 dni nazaj« pa si boste lahko telovadbo predvajali vsak dan in ob uri, ki vam najbolj ustreza.

Neda Galijaš, Šola zdravja
« Nazaj na seznam