Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Tudi Posavci na 32. nacionalnem otroškem parlamentu

Objavljeno: Torek, 12.04.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_20220411_083727

Posavski predstavniki na Nacionalnem otroškem parlamentu

Po zaključku občinskih otroških parlamentov v Posavju je v ponedeljek, 11. aprila 2022, v Državnem zboru RS potekal 32. Nacionalni otroški parlament. 

Posavsko regijo so na zasedanju 32. nacionalnega Otroškega parlamenta zastopali: Pia Paulina Pinoza - OŠ Blanca, Zala Božič, Pina Rožman in Živa Frigelj - OŠ Jožeta Toporišiča Dobova, Aljoša Božič - OŠ Jurija Dalmatina Krško, Žanin Cesar - OŠ Sava Kladnika Sevnica ter Matevž Županc - OŠ Senovo pod vodstvom regijske koordinatorice za Posavje Tjaše Rakar Kukovič iz ZPM Krško.
IMG_20220411_084428


Uvodoma sta mlade pozdravila in nagovorila predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič in  predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik. Mladim pa je spodbudne besede namenil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

IMG_20220411_090550
Mladi parlamentarci in parlamentarke so v okviru teme MOJA POKLICNA PRIHODNOST najprej razpravljali v petih delovnih skupinah, in sicer:
  • Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine;
  • Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti;
  • Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo;
  • Vpliv covid-19 na izbiro poklica), svoje ugotovitve in razmišljanja pa so predstavili na plenarnem zasedanju.
V plenarnem delu zasedanja so mladim prisluhnili, poleg nekaterih poslancev, tudi Damir Orehovec, državni sekretar na MIZŠ, dr. Jože Ruparič, namestnik varuha človekovih pravic, Mojca Pršina, direktorica Direktorata za trg dela in zaposlovanje, mag. Ružica Boškić, Direktorat za družino ter dr. Fani Nolimal, Zavod RS za šolstvo.

Ob zaključku plenarnega zasedanja je sledila razglasitev teme. Za naslednje šolsko leto so mladi parlamentarci in parlamentarke izbrali temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH.

Iskrene čestitke predstavnikom, ki so odlično zastopali Posavsko regijo in s tem poskrbeli, da se je glas Posavja slišal tudi na nacionalnem nivoju.

Vir: ZPM Krško, foto. ZPM Krško in Državni zbor RS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.03.2023 | Redakcija

Vodnik za svečane priložnosti

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani