Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

11. koncert Župnijske Karitas Bizeljsko

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
11. koncert Župnijske Karitas Bizeljsko V sklopu Tedna Karitas, ki ga obeležujemo od 22. do 29. novembra, so v nedeljskem popoldnevu na Bizeljskem izvedli že 11. dobrodelni koncert. V imenu bizeljske Karitas je zbrane nagovorila Anka Pavlin, ki je z Gregorčičevimi verzi opozorila na bogastvo sveta, nadaljevala pa z razmišljanjem o vse večji revščini in brezposelnosti in nekrivdi otrok,

da se rodijo v revni družini, na skrbi, kako priti do rezine kruha, da nahraniš družino, na potrebo po delu in poštenem plačilu in na pomen prostovoljstva pri pomoči ljudem v stiski. Zato bodo prostovoljne prispevke namenili pomoči potrebnim v kraju, v Karitas pa prispevali tudi izkupiček od prodaje adventnih venčkov, ki jih bodo delali 28. novembra. Za sodelovanje se je zahvalil tudi domači župnik Vlado Leskovar, tako vsem nastopajočim kot prostovoljkam v Župnijski Karitas Bizeljsko ter vodji Andreji Špeljak. Zbrane je nagovorila predstavnica Župnijske Karitas Celje Barbara Mešiček.

V lepem popoldnevu so nastopili domači šolarji, vrtičkarji žal letos zaradi bolezni ne, v programu, skozi katerega je na pomen kruha opozorila Valerija Stermecki, pa še  Moški pevski zbor Bizeljsko, domači cerkveni zbor, Ansambel Lojzeta Ogorevca z družino Mihelin, Oktet Orlica Pišece, ki je zapel še z ženskim zborom Pišece, tudi ob spremljavi Lojzeta Ogorevca na harmoniki in Brigite Zupančič na violini, cerkveni pevski zbor Ptuj, Moški pevski zbor Podčetrtek, Boštjan Povše je v svojem Klubu harmonikarjev Povše na oder zadružnega doma postavil kar 17 odličnih mladih harmonikarjev in harmonikark, v Kolesu življenja je svoje misli prepredala Stanislava Pernišek ob citrarski spremljavi Darka Petana, za konec pa je za dobro voljo prepolne dvorane obiskovalcev poskrbel še Ansambel Cvet iz Radeč. skoraj triurno druženje pa so zbrani nadaljevali še ob kruhu in domačih dobrotah pridnih gospodinj in žlahtni kapljici domačih vinogradnikov. S.V.

« Nazaj na seznam
»