Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

70-letnica gostilne Gadova peč

Objavljeno: Sobota, 16.06.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
_DSC6665

Vrtna veselica pri Kerinovih

V podboški gostilni Gadova peč ali po domače pri Kerinovih so v petek zvečer s hišno vrtno veselico obeležili 70 let neprekinjenega delovanja gostilne.

Zgodba Kerinove gostilne se je pričela leta 1948, ko sta jo na bližnjem Stritarjevem posestvu pričela Pepi in Vida. Po desetih letih so jo preselili v novo hišo na sedanji lokaciji. V začetku 90-ih let sta vodenje gostilne prevzela Jožef in Magda, zdaj pa jo vodi že tretja generacija, Uroš s soprogo Eriko, ki jima pomagata tudi sinova Urban in Klemen. Gostilna ima sloves tradicionalne družinske gostilne z domačo ponudbo hrane in pijače, v katero se gostje radi vračajo. Več o gostilni v naslednji številki Posavskega obzornika.
_DSC6684

Družina Kerin, z leve: Urban, Uroš, Erika, Magda, Jožef in Klemen


 
Jubilejno veselico, na katero so povabili najbolj zveste stalne goste, med njimi številne znane gospodarstvenike in kulturnike, so popestrili s programom, v katerem so nastopile Pevke izpod Bočja, harmonikarja Katarina in Tomaž Rožanec, Vokalna skupina Mavrice, igralec Pavle Ravnohrib in hišni ansambel Romana Hervola, povezovali pa Jerneja Dornik in Ivanka Černelič Jurečič.
 
P. P.
« Nazaj na seznam