Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Angleški jezikovni tabor

Objavljeno: Sobota, 29.07.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSCN0209

Vodji angleškega jezikovnega tabora, ki letos poteka na Lisci že peto leto zapored, sta Sara in Gašper Martinšek.

Včeraj je zaključila z bivanjem v Jurkovi koči na Lisci prva skupina, jutri nadaljuje že druga skupina z udeležbo na angleškem jezikovnem taboru za osnovnošolce in mladostnike. Na taboru, ki obsega šest izobraževalnih dni, otroci skozi igro usvajajo in utrjuje angleške besede, se pogovarjajo v angleščini in tkejo vezi skozi različne družabne igre.

DSCN0228

Ob odhodu domov je skupina angleškega jezikovnega tabora pripravila še kratek kulturni program za starše.

Tudi letošnji tabor vodita Sara Bizjak Martinšek in Gašper Martinšek, ki sta bila skupaj z Miho Martinškom pobudnika angleškega jezikovnega tabora na Lisci pred petimi leti. Sari in Gašperju, ki sta profesorja angleščine in velika ljubitelja športa, sta v pomoč še študentki anglistike, Anamarija Rupnik in Maruša Roje ter prostovoljke Športnega društva Partizan Sevnica.

»Skupina šteje največ 25 otrok, v starosti od 7 do 13 let. Vse obroke pripravljamo sami in se tako tudi ob pripravi hrane učimo angleških besed. Bivamo v Jurkovi koči, kjer so skupna ležišča z urejeno kopalnico in dnevnim prostorom ter kuhinjo. Čez dan večino časa preživimo na zunanjih površinah, uporabljamo tukajšnje igrišče, kjer se igramo razne športne igre, imamo ustvarjalne delavnice, družabne, orientacijske ter druge zabavne in poučne igre. Ob večerih poteka v koči animacijski program - pohod z baklami, strateške igre, pijama party, disco fever, filmski večer in še in še,« pripoveduje Sara in doda, da je angleški jezikovni tabor vsako leto zelo dobro obiskan, nanj prihajajo iz celotne Slovenije.

Ob odhodu prve skupine udeleženk in udeležencev tabora je v včerajšnjem poznem popoldnevu potekal pri Jurkovi koči tudi kratek »poslovilni program« z obljubo, da se naslednje leto ponovno snidejo.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte