Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Blagoslov motoristov v Pišecah

Objavljeno: Torek, 02.05.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Motorji v Pisecah-_35

Med blagoslovom motorjev in motoristov

V Pišecah je zelo aktivno društvo ljubiteljev Tomos motorjev. Zato ne preseneča, da imajo tudi naziv Društvo Tomos Pišece. Tako so 22. aprila tudi letos, kot že nekaj let do zdaj, pripravili blagoslov motoristov in njihovih jeklenih konjičkov pred domačo farno cerkvijo sv. Mihaela.

Navzoče je uvodoma pozdravil predsednik društva Slavko Bibič, ki je zbranim predstavil njihovo društvo, dejavnost ljubiteljev Tomosov. Tako letno pripravijo in izpeljejo nekje okoli sedem različnih mopedističnih izletov v bližnje in tudi daljne destinacije, kjer običajno obiščejo somišljenike - ljubitelje Tomosa v različnih društvih. Podali so se tudi že na daljše vožnje, vse do morja. Tudi v letošnjem letu razmišljajo o daljšem potepanju z mopedi. Trenutno štejejo 27 članov, med katerimi je tudi precej voznic, tako da niso samo moška družba. V svoje vrste radi sprejmejo nove člane, vstopnica je seveda vozen Tomos in ljubezen do vzdrževanja teh motorjev. Večinoma jih vzdržujejo in servisirajo sami.
Motorji v Pisecah-_21

Predsednik Društva Tomos Pišece Slavko Bibič in nekdanji pišeški župnik Gregor Majcen


Blagoslov mopedov in motorjev v Pišecah so prevzeli po društvu Raidersov in na ta način nadaljujejo tradicijo v kraju. Glede na letos videno, ko se je v Pišece pripeljalo toliko dvokoles in tudi nekaj trokolesnikov, da je bil prostor pred in izza cerkve kar pretesen za vse, pa že razmišljajo, kako za prihodnje leto pripraviti še več prostora. Letošnji blagoslov v Pišecah je opravil njihov nekdanji župnik Gregor Majcen. Ob koncu je sledila še pogostitev vseh motoristov in motoristk, ne glede na velikost in moč vozila. Vsi pa so imeli v mislih varno vožnjo za vse skozi celo leto in seveda vsem voznikom motorjev želijo, naj vedno vzamejo pamet v roke za krmilom in prevoženi kilometri bodo v veselje.

D. Lipej
« Nazaj na seznam
»