Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiška skupina Šole zdravja obeležila 3. obletnico delovanja

Objavljeno: Torek, 04.06.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC_0482_s spričevali šole Bistra buča
V petek, 31. maja, je brežiška skupina praznovala. Tri leta je, kar vsako jutro od ponedeljka do petka pred športno dvorano izvajamo jutranjo vadbo po metodi 1000 gibov. Podarili smo si izlet v Metliko, kjer smo ob 8. uri telovadili s članicami metliške skupine Šole zdravja in se z njimi družili ob zajtrku, ki so nam ga pripravile. Ogledali smo si oba muzeja, cerkev in galerijo ter se sprehodili po starem mestnem jedru. Nato smo se odpeljali v Radovico, kjer so nam članice tamkajšnje skupine Šole zdravja pripravile pravo belokranjsko dobrodošlico. Mnogi med nami nikoli ne bomo pozabili učne ure v šoli Bistra buča. Tako veselo in tako dolgo se že dolgo nismo smejali.

Ves čas smo imeli lepo vreme in se imeli čudovito, saj smo šli na pot dobre volje, z željo, da kaj novega vidimo, spoznamo nove ljudi in tkemo medsebojne vezi z zavestjo, da je tretje življenjsko obdobje lahko tudi kakovostno, če smo pozitivno naravnani, če skrbimo za svoje telesno in duševno zdravje.

Zase, za svoje zdravje lahko naredimo največ sami. Zato ni potrebno veliko denarja. Z nami sta bila tudi naša najstarejša člana: 89-letni Iztok in 82-letna Jožica. Strošek prevoza smo pokrili z denarno nagrado, ki jo je naša vodja Ana Kupina prejela na nedavnem občnem zboru društva Šola zdravja za povečanje ugleda in promocijo društva ter širjenja programa v Posavje, za ostale stroške so poskrbeli udeleženci izleta sami. V Brežicah se še vedno enako zagnano kot na začetku trudimo razširjati jutranjo skupinsko telovadbo in dobro voljo po ostalih krajih občine in okolice. Ravno te dni začenjajo z jutranjo vadbo v Bistrici ob Sotli, Pišecah, Cerkljah ob Krki in na Žejnem. Z veseljem jim bomo pomagali usvojiti vaje. Če želite vaditi še kje, nas pokličite! Naš cilj je pripeljati jutranjo skupinsko vadbo v vsako krajevno skupnost in v vsako vas.

Šola zdravja, skupina Brežice, zanjo Ana Kupina
Fotografije: Breda Balon
« Nazaj na seznam
»