Časopis za pokrajino Posavje
17.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čistilna akcija v KS Šentlenart

Objavljeno: Četrtek, 28.03.2024    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
image000000
V soboto, 23. marca, je pod okriljem Komunale Brežice potekala čistilna akcija, ki je združila Krajevno skupnost Šentlenart, prostovoljna društva ter številne krajane v skupnem prizadevanju za čiščenje njihove skupnosti. Ta dogodek je bil odličen primer, kako lahko skupnost združi moči za skupno dobro in znatno prispeva k izboljšanju okoljskega stanja.

Posebna pohvala gre Prostovoljnemu gasilskemu društvu Brežice okolica in Športno turističnemu društvu Brezina, ki so opravili izjemno delo pri čiščenju Brezine in Šentlenarta. Njihova pripravljenost in zavzetost za pomoč sta vzor, kako lahko organizirana skupina posameznikov naredi veliko razliko v svojem okolju.
434071078_3655893964635393_5683673856931191207_n

Prav tako se iskreno zahvaljujemo krajanom naselja Cundrovec, ki so s svojim trudom in predanostjo očistili Cundrovec. Njihovo trud dokazuje, da so skupna prizadevanja za čistejše okolje del naše skupne odgovornosti.

Kljub opazovanemu trendu upadanja malomarno odvrženih smeti v naravi, kar je pozitiven pokazatelj rastoče okoljske ozaveščenosti med prebivalci, je bilo na območju Vrbine zabeleženo alarmantno stanje. Društvo Vrbinar in krajani Gornjega Lenarta so opravili levji delež čiščenja Vrbine, kjer so nabrali ogromno količino odvrženih smeti. Dejstvo, da je Vrbina še vedno priljubljeno odlagališče za neodgovorne osebe, kljub splošnemu upadu količine smeti v ostalih delih krajevne skupnosti, zahteva posebno pozornost.

IMG_1635
Predsednik Krajevne skupnosti Šentlenart, Jure Žlak, je ob tem izpostavil: “Letošnja čistilna akcija je pokazala, da lahko skupaj naredimo veliko za naše okolje. Posebej sem ponosen na prizadevanja Društva Vrbinar in krajanov Gornjega Lenarta, ki so se znašli pred zahtevnim izzivom in uspešno očistili območje Vrbine. Prav tako cenim trud PGD Brežice okolica, Športno turističnega društva Brezina in ostalih krajanov. Alarmantno stanje v Vrbini pa zahteva, da odgovorne institucije poostrijo nadzor in proti osebam, ki tam nelegalno odlagajo odpadke, ukrepajo strožje.”

Žlak dodaja, da si v prihodnjih letih želi še več povezovanja in sodelovanja med društvi in ostalimi krajani. “Takšne pobude ne samo izboljšujejo našo skupnost, ampak tudi poudarjajo pomembnost skupnega delovanja za doseganje trajnostnih ciljev in izboljšanje kvalitete življenja vseh.”

Skupna prizadevanja vseh, ki so sodelovali v čistilni akciji, so dokaz, da lahko s skupnimi močmi naredimo veliko za naše okolje. Zavzetost in sodelovanje so ključni za ohranjanje in izboljšanje našega življenjskega prostora, kar še enkrat poudarja, da skupaj zmoremo več.

Vir: KS Šentlenart
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.02.2021 | Redakcija

Literarna priloga POSAVJE PIŠE

01.06.2020 | Sporočilo

Sonaravno obvladovanje visokih voda