Časopis za pokrajino Posavje
18.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čudoviti kotički za sprostitev in hojo

Objavljeno: Nedelja, 28.07.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
P6100003

Po energijski poti nas lahko usmerjajo table.

Na prvi pogled skriti, a ko jih odkrijemo, se lahko naužijemo energije in se sprostimo. V našem okolju imamo veliko kotičkov, ki so pravi biseri energijskih točk. Od nas pa je odvisno, ali jih bomo odkrili ali verjamemo v zdravilne naravne energije, na katere se lahko opremo, kadar smo brez moči, ali ko se nam zalomi zdravje.

P6100005

Pot ob reki, kjer domujejo tudi škrati.

V naravi lahko poiščemo ne le zdravilne rastline in iz njih naredimo zdravilne pripravke, pač pa tudi naravne sile, ki nam ponovno povrnejo energijo, če smo izčrpani ali bolni. Narava nas lahko vedno nagradi, nas pomiri, sprosti in poskrbi za naše dobro počutje, zato se je vredno ozreti okoli sebe in poiskati zdravilna območja, energijske točke in tiste naravne vrelce, ki so jih začutili že naši predniki.

Zanimanje za energijske točke se je pri nas pričelo pred nekaj več kot tremi desetletji in vse do danes narašča, kar verjetno pomeni, da smo pričeli ponovno obujati pristni stik z naravo. Od takrat so jih na različnih mestih odkrili mnogo, posledično pa tudi poti, kjer ob vsem zaživi tudi svojstvena zgodba.

Na sotočju rek Krke in Save je eden izmed takšnih naravnih zakladov, ko nas na desnem bregu pričaka in nas spremlja t. i. Čateževa energijska pešpot, če se jo namenimo prehoditi. Nazorne table, ki so postavljene ob poti, pa nas lahko popeljejo tudi v domišljijski svet, da ustavimo korak ter v miru in tišini, kljub bližnjemu cestnemu vrvežu, pričnemo razmišljati, kako lepi so kraji, kjer živimo.

M. H.
 
« Nazaj na seznam