Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan adrenalinskih navdušencev

Objavljeno: Ponedeljek, 14.10.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Otvoritev skate parka Brežice-35 – kopija
Občina Brežice je v sodelovanju z družbo HESS in Zavodom za šport Brežice vzpostavila na začasni lokaciji rolkarski poligon. Tega lahko uporabniki testirajo že dva meseca, v soboto pa so skupaj z ekipo »Urban roof-a« lahko spoznali dodatna elementa in sodelovali v delavnicah rabe poligona.

To soboto so v Brežicah na svoj račun prišli vsi navdušenci rolk, rolerjev, skejtov, skirojev, BMX in MTB koles in ostalih prevoznih sredstev s kolesi na nožni pogon. V Brežice je prišla ekipa »Urban roof«, ki deluje znotraj Športnega društva Ilužn, kjer že od leta 2006 ustvarjajo pogoje za rast in razvoj urbanih športov v Sloveniji ter povezujejo 800 aktivnih članov. Na poligonu so izvedli prikaz rabe posameznih elementov in delavnici za uporabnike.
Otvoritev skate parka Brežice-15 – kopija


Ideja ureditve skate parka je bila v Brežicah prisotna že dlje časa. Vedno pa je za uresničitev potrebna prava kombinacija časa, prostora in ljudi. Tako je na plodna tla padla, ko sta v letu 2018 v stavbo Občine z idejo skate parka stopila Žak in Kristjan, takrat učenca 5. in 6. razreda, ter z idejo vztrajala še leto pozneje, pri javni razgrnitvi proračuna občine za 2019 ter uspela.

S pomočjo družbe HESS, ki je priskočila na pomoč pri iskanju ustreznega prostora in v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice je Občina na začasni lokaciji ob vstopu na območje HE Brežice postavila poligon. Verjamemo, da bo ta s številom uporabnikov prepričal tudi v prihodnje in pripeljal do stalne lokacije, kjer bo poleg nadgrajenega današnjega poligona tudi »pump tracku« in še kakšna zadeva, ki bo privabljala mlade k aktivnem preživljanju prostega časa in uživanju v urbanih športih.

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte