Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan odprtih vrat na Veterinarski postaji Brestanica

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Dan odprtih vrat na Veterinarski postaji Brestanica

Danes na Veterinarski postaji Brestanica poteka dan odprtih vrat. Nova, pomlajena ekipa veterinarjev, usposobljenih za najrazličnejša področja veterinarske medicine, svoje stranke pričakuje v spomladi prenovljenih prostorih veterinarske ambulante. Po besedah direktorja postaje Tomaža Ciglerja so se pred kratkim kadrovsko izboljšali, saj so prejšnjo ekipo zamenjali mladi in zavzeti veterinarji Eva Jakop Dorn, Ksenija Perše in Mitja Sajovic, načrtujejo pa tudi še dodatno kadrovsko okrepitev. Poudaril je tudi, da so prenovitev tako ambulante kot tudi okolice – pred postajo so namreč uredili travnato površino in zasadili sadno drevje – opravili sami, brez tuje finančne pomoči. Prav tako imajo namen posodobiti podružnično postajo v Kostanjevici na Krki.

Cigler je še povedal, da je brestaniška veterinarska postaja, ki je pred dvema letoma praznovala 50-letnico svojega obstoja, odskočna deska bodočim veterinarjem, saj so že številnim omogočili usposabljanje v njihovi ambulanti. Stranke prihajajo z vseh koncev, tudi iz Ljubljane in celo z Irske, saj jih privablja dejstvo, da je ta postaja ena redkih, kjer se zaposleni resnično posvetijo živalim. Vsem strankam je na voljo tudi bogata ponudba visoko kvalitetne hrane za živali, med drugim za male živali, dietna hrana ter prehranski nadomestki za mačje in pasje mladiče. Organizirajo odlov ali onesposobitev nevarnih živali z uspavalno puško ter uradne preglede rodovniških legel, ukvarjajo pa se tudi z medicino konj.

Naš obisk sta spremljali prikupni psički Ajda in Dina, slednja je tudi nekaj časa „pozirala" na pregledovalni mizi.

Če si želite ogledati prenovljene prostore in spoznati prijazno veterinarsko ekipo, so vrata postaje odprta še danes do 18. ure. Med 15.30 in 16.30 bo na voljo tudi brezplačno svetovanje o prehrani malih živali. Zaposleni pa so pripravili tudi majhno pogostitev.

Drugače pa jih lahko s svojimi živalmi po novem obiščete od ponedeljka do petka med 7. in 18. uro in v soboto od 7. do 11. ure.

R. R.

« Nazaj na seznam
»