Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan za družine v MC Brežice

Objavljeno: Nedelja, 24.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
_DSC4684

Otroški ustvarjalni kotiček, kjer so na pomoč priskočili tudi starši

V petek, 22. 9. 2023, se je v Brežicah v organizaciji ZPTM Brežice odvijal "Dan za družine". Pred MC Brežice so bile delavnice oziroma kotički, kjer so se lahko otroci s starši zabavali. Ena od teh je bila tudi likovna delavnica, kjer so se otroci zabavali in slikali svojo družino ali pa lepe spomine, ki so jih doživeli z družino.

Pod drevesi je bil bralni kotiček, kjer so otroci občutili ljubezen do knjig in brali pod lepimi drevesi na mehkih blazinah. Ko so najmlajši nadaljevali pot, je bilo zanje veliko ustvarjalnih kotičkov, eden od njih je bil šiviljski kotiček, kjer so se otroci učili šivati na zabaven in lažji način. Lahko so si naredili zapestnice ali pa iz gline ustvarili ježka in s palčkami bodice. Vmes je bilo tudi rečeno, da so na voljo zastonj pice in iz slaščičarne Đabir zastonj kepice sladoleda, zato so se otroci zapodili jest in posladkat.
_DSC4624

Na voljo je bil tudi bralni kotiček.


Po pestrem dogajanju pod drevesi je sledila napoved za predstavo "Po Sloveniji", na kateri je pestro in smešno vzdušje naredil Jaka (Uroš Lavrič), ki je iskal svojo babico. Kot stranski vlogi sta nastopali Saša Arh in Danaja Križar. Otroci so v predstavi tako uživali, da so celo skakali, se smejali, ploskali, plesali. Jaka je postavil vprašanje: "Kako je videti babica?" Otroci so zavpili različne odgovore, kot na primer: "Stara je in ima kratke lase". Predstava je bila predvsem poučna, saj so otroci spoznavali Slovenijo in pokrajine ter njihove posebnosti. Na odru so plesali belokranjsko kolo, kuhali, plezali po gorah, ravnali sol, kar naj bi predstavljalo Koper, na obisk sta prišla kurent in zmaj, ki predstavlja glavno mesto Ljubljana. Na koncu pa so našli svojo babico, o kateri je Jaka povedal, da "to ni samo moja babica, to je babica vseh nas. Slovenija je naša babica." Po končani predstavi so se otroci želeli fotografirati s kokoško, ki je predstavljala našo babico (Slovenijo). Otroci so z velikim nasmehom na obrazu šli iz dvorane. Po končani predstavi pa je začel padati dež, tako da se je dogodek zaključil.
_DSC4783

Otroška predstava Po Sloveniji


Tovrstni dogodki so precej pomembni za krepitev družinskih vezi, spodbujanje ustvarjalnosti in poučevanje otrok o svoji domovini. Verjamem, da so otroci v petek imeli najboljši poučni in ustvarjalni dan, ki si ga bodo še kako dobro zapomnili.

Aldina Bajrović
« Nazaj na seznam
»