Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelni projekt 212 obin podprla tudi Obina Sevnica

Objavljeno: Nedelja, 31.07.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Sprejem kolesarja Matjaža Hribljana

Kolesarja Matjaža Hribljana je v imenu Občine Sevnica pozdravil direktor občinske uprave Zvone Košmerl skupaj s kolegi iz Kolesarskega društva Tanin Sevnica.

V teh dneh mladi cestni kolesar Matjaž Hribljan s kolesom potuje po vseh slovenskih občinah z namenom, da v tem dobrodelnem kolesarskem projektu ozavešča ljudi o ALS obolenju in hkrati zbere čim več donatorskih sredstev za ALS obolele. Dobrodelno kolesarjenje, ki ga je Hribljan pričel 19. julija v Cerknici, kolesarska tura pa je v celoti dolga 2.576 kilometrov s kar 30.000 metri višinske razlike, se bo predvidoma zaključilo danes, 31. julija, v Postojni. 

Kot so zapisali v Društvu distrofikov Slovenije, je ALS oziroma amiotrofična lateralna skleroza hitro napredujoče nevrološko obolenje, ki prizadene motorične nevrone centralnega živčnega sistem, zato mišice v človeškem telesu postopoma slabijo, posameznik pa se vse teže premika, govori in diha. Zaradi pešanja mišične moči oboleli postaja pri vseh življenjskih opravilih vse bolj odvisen od fizične pomoči drugih oseb. Ravno zaradi te pomoči, ki jo oboleli potrebujejo, bo zbrana finančna pomoč namenjena za sofinanciranje fizične pomoči na domu, nakupu električnih postelj in stropnih dvigal, ki bodo obolelim omogočala lažje življenje.

Podporo dobrodelnemu projektu je izrazila tudi Občina Sevnica. Kolesarja Matjaža Hribljana je v imenu občine pozdravil direktor občinske uprave Zvone Košmerl, na poti skozi občino Sevnica pa so ga spremljali kolesarji člani Kolesarskega društva Sevnica.

V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsak, ki bi želel prispevati sredstva, in sicer s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919, kjer je prispevek 5 evrov, lahko pa tudi s poljubnim zneskom v obliki donacije društvu. Več informacij o akciji je dostopnih na društveni spletni strani www.drustvo-distrofikov.si in na FB strani »212 občin«.

Vir: Občina Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»