Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Festival mladih v Sevnici

Objavljeno: Ponedeljek, 01.07.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Festival mladih1 2024

Festival mladih v Sevnici je namenjen vsem generacijam.

V prvem julijskem počitniškem tednu bo v Sevnici živahno.

»Prvi počitniški teden v letošnjem juliju bomo začeli v torek, 2. julija, v grajskem parku ob mogočnem sevniškem gradu s prireditvijo, ki smo jo poimenovali Festival mladih in prvi dan bo 'Dan zdravja'. Začeli bomo ob 16. uri z bosonogim pohodom na grad izpred Mladinskega centra v Sevnici. Ob 17. uri bo v grajskem parku potekal ’Ledeni potop’ s kratkim teoretičnim uvodom, udeleženke in udeleženci pa zanj potrebujejo kopalke in brisačo. Zaradi omenjenega števila je potrebna predhodna prijava na tel. št. 051 280 220. Ob 19. uri bo sledila vadba joge po sistemu Joga v vsakdanjem življenju in po njej še zvočna gong kopel,« opiše potek zanimivega in razgibanega torkovega popoldneva Nataša Rupnik iz KŠTM ter povabi še na dogodke v naslednjih dneh.

V sredo, 3. julija, bo grajski park od 15. ure dalje spremenjen v 'Dan za družine' z različnimi delavnicami, napihljivim igralom ter otroško gledališko predstavo Skoraj najboljši cirkus, ki si jo bo mogoče ogledati ob 17. uri.

V petek, 5. julija, bo v lokalu Platz sevniškega bazena potekal drugi del že 17. Kitariade. Organizator, KŠTM Sevnica, se je odločil za tri koncertne večere, na katerih se predstavljajo predvsem posavske glasbene zasedbe (prvi koncert je bil 14. junija, drugi bo 5. julija, 3. pa 30. avgusta). Po zaključku vseh treh koncertov bo potekalo glasovanje za najboljšo skupino in žrebanje bogatih nagrad.

V soboto, 6. julija, in nedeljo, 7. julija, bo v atriju gradu Sevnica čas za 'Vikend za kino pod zvezdami', kjer si bodo obiskovalke in obiskovalci prvi večer ob 20. uri ogledali film 'Pretekla življenja'. Navdih za filmsko zgodbo je južnokorejska režiserka Celine Song dobila iz svojega življenja in gre takole: Otroška prijatelja Nora in Hae Sung sta se prisiljena ločiti, ko njena družina emigrira iz Južne Koreje. Dve desetletji pozneje zdaj odrasla pisateljica živi v New Yorku s svojim ameriškim možem Arthurjem, Hae Sung pa sklene, da jo bo za nekaj dni obiskal … Po mnenju številnih kritikov je to eden najboljših filmov leta. V nedeljo bo ob 20. uri na velikem filmskem platnu oživela v filmu 'Prezaposlena' zgodba o Julie, vodji sobaric v pariškem hotelu s štirimi zvezdicami. Julie je mati samohranilka z dvema otrokoma, živi na podeželju in se vsak vozi s podzemno železnico v francosko mesto luči … Gre za napet film o izzivih vsakdanjega življenja, ki nam včasih ne pustijo oddahniti se niti za hip.

Vstop na vse dogodke je prost, a v primeru slabega vremena odpadejo.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte