Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izdelava cvetličnega kompleta nakita z Manco Grubič

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2024    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
M21

Udeleženke delavnice

Rožica, rožici, rožice … Ne učimo se sklanjanja samostalnika, pač pa so bile rožice osrednji motiv nakita, ki smo ga v minulem četrtkovem popoldnevu, 13. junija 2024, ustvarjali na delavnici v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice.

Pod mentorstvom Mance Grubič, oblikovalke nakita, ki ustvarja z imenom Manca, narejeno s srcem, so si udeleženke izdelale vsaka svoj unikaten komplet nakita: ogrlico, prstan in uhane. Zaupale so nam, da bodo čudovite izdelke v prihajajočem poletju in vseh prihodnjih dneh nosile same oziroma jih bodo podarile svojim dragim.

Čas »peke« in dokončevanja izdelkov smo izkoristile za klepet, pa tudi za brskanje in nakup kakšnega novega, dodatnega kosa nakita, nastalega izpod spretnih prstov in barvite domišljije naše mentorice. Ob tem pa se s kotički ustnic navzgor strinjale, da zaloga ogrlic, prstanov in uhanov ni nikoli preobsežna.
M18

Manca Grubič


Z izvedeno delavnico smo v brežiški knjižnici uspešno zaključili letošnje prvo polletje prireditvenih dejavnosti za širšo javnost. Z novimi in raznolikimi vsebinami pa vas znova nagovorimo v mesecu, ki bo v svojem imenu že imel črko »r«.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»