Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letni zbor opravili tudi v TD Bizeljsko

Objavljeno: Ponedeljek, 04.03.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
TD Bizeljsko-_14

Z zbora članov TD Bizeljsko

Letni zbor svojih članov so opravili tudi na Bizeljskem v tamkajšnjem Turističnem društvu. Že uvodoma je predsednica društva Mateja Kmetič povzela aktivnosti iz preteklega leta.

Izvedli so že njihove poznane vsakoletne rekreativno-družabne pohode, in sicer K repnicam ter Vidovo pot v mesecu juniju, ostale načrtovane pa so odpadle zaradi neugodnih vremenskih pogojev. Aktivno so sodelovali na turističnih sejmih in predstavitvah, opravili čistilno akcijo po vaseh v sklopu KS Bizeljsko, pripravili spomladansko zasaditev rož na Bizeljskem, udeležili so se tudi več srečanj in strokovnih izobraževanj, seveda pa vsakoletno martinovanje na Bizeljskem ne mine brez aktivne udeležbe članov turističnega društva. Kot je še poudarila Kmetič, zelo dobro sodelujejo z domačo osnovno šolo, Občinsko turistično zvezo Brežice, sorodnimi društvi iz okolice ter predvsem z društvi z Bizeljskega pri različnih skupnih projektih in aktivnostih.

Tudi za letošnje leto so si zadali smele načrte, med katerimi so že določeni datumi in še posebej prijazno vabijo na svoje poznane pešpoti: »Pot k repnicam« (21. april 2024), »Vidova pot« (16. junij 2024), če bodo razmere ugodne, tudi »Pot ob Sotli« (25. avgust 2024) in jesensko pohodniško druženje »Grajska pot« (20. oktober 2024).

Seveda bodo poleg tega letos opravili tudi niz ostalih dejavnosti, od zasaditve rož, čistilne akcije, ureditve pitnika pred stavbo KS, sodelovanja na sejmih in izobraževnjih, postavili bodo bizeljska sončna vrata, začeli s slovarjem 'bizelanščine', v letošnjem letu pa imajo v mislih še vrsto ostalih dejavnosti.

Davor Lipej
« Nazaj na seznam
»