Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letošnje leskovško martinovanje v virtualni obliki

Objavljeno: Četrtek, 18.11.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC00458
Kulturno društvo iz Leskovca pri Krškem se je letos odločilo, da kljub epidemiji tradicionalno prireditev Martinovanje vseeno izvede. Zaradi epidemioloških razmer drugače kot vsa leta do sedaj, v virtualni obliki.

Kot je na začetku dejal predsednik društva Filip Černelč, so se odločili, da ker publika ne more priti do njih, bodo oni prišli do publike ter tako celotno martinovanje, glasbeni nastop in razstavo izdelkov Skupine za ročna dela, ki deluje v okviru Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, posneli. Tradicionalno je tudi letos vino blagoslovil leskovški župnik Ludvik Žagar. 
DSC00489
V letošnjem letu društvo obeležuje 20 let delovanja, zato se predsednik in celotno društvo prav lepo zahvaljujeta vsem, ki so in še bodo pomagali ter sodelovali pri delovanju društva in ohranitvi kulturnega dogajanja v Leskovcu pri Krškem. Posnetek prireditve bo predvajan 20. 11. 2021 ob 19.00 na televiziji  ePosavje TV ter na facebook kanalu Kulturnega društva Leskovec pri Krškem. Prijazno vabljeni k ogledu!     

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»