Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Medobčinsko preverjanje znanj iz prve pomoči za osnovnošolce

Objavljeno: Torek, 09.04.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSCF0305
Vv organizaciji OZRK Krško je minulo soboto, 6. aprila, v športnem delu leskovške osnovne šole potekalo lokalno preverjanje znanj iz prve pomoči za osnovnošolce iz mestne občine Krško in občine Kostanjevica na Krki.

Sodelovalo je sedem osnovnošolskih ekip prve pomoči, ena ekipa pa se preverjanja ni udeležila zaradi bolezni. Znanje so otroci najprej preverili na teoretičnem delu, kjer so odgovarjali na vprašanja o Rdečem križu in osnovah prve pomoči, nato pa so znanje in veščine preizkusili na praktičnem delu, ki je bilo sestavljeno iz treh delovišč, na katerih je bilo potrebno oskrbeti po dve poškodbi oz. nenadni obolenji in poročati.
DSCF0255

Ekipa z največ točkami skupno je bila ekipa št. 1, OŠ Leskovec pri Krškem, katere mentorica je Karmen Ančimer Poteko, in ki jo zasedajo naslednji mladi člani Rdečega križa: Vid Pirc, Daša Pacek, Zala Stropnik, Ajda Dimnik, Klara Hudoklin in Laura Rostohar.

Ekipa, ki sliši na ime Nuklearci, tako odhaja na medregijsko preverjanja znanj iz prve pomoči, v organizaciji OZRK Novo mesto, za Posavje, Dolenjsko in Belo krajino.
DSCF0251

2. mesto so zasedli učenci OŠ Jožeta Gorjupa, Kostanjevica na Krki, pod mentorstvom Janje Budna Leban, 3. mesto pa je pripadlo OŠ XIV. divizije Senovo, pod mentorstvom Katarine Požun-Brinovec.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim ekipam, mladim herojem, ki s svojim znanjem že lahko rešijo življenje, če je to potrebno.

Prikazana znanja in veščine so zavidanja vredne in so hkrati pokazatelj uresničevanja naše pobude. Le s skupnimi močmi bomo dosegli zadani cilj in tako pomembno prispevali k dvigu kakovosti prve pomoči.

Na preverjanju se jim je poleg predsednice OZRK Krško Milene Žulič, sekretarke Mojce Vizler, ravnateljice OŠ Leskovec pri Krškem Jožice Repše (gostiteljica) pridružil tudi župan MO Krško Janez Kerin, ki je navzoče pozdravil, "tekmovalnim ekipam" pa zaželel uspešno preverjanje znanja ter srečo na nadaljnjem preverjanju 2. stopnje, medregijskem preverjanju OŠ ekip PP, ki bo potekalo v četrtek, 11. 4. 2024, v Novem mestu.

Ekipa, ki bo pokazala največ znanja, se bo udeležila XVIII.državnega preverjanja znanja prve pomoči učencev osnovnih šol, ki bo 11. maja 2024, v Celju.

P. P./vir in foto: OZRK Krško
« Nazaj na seznam
»