Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Miklavžev sejem v Mestni hiši

Objavljeno: Petek, 04.12.2009    Rubrika: PANORAMA
Miklavžev sejem v Mestni hiši

Zavod za podjetništvo in turizem Brežice v Mestni hiši skozi današnji petek do 16. ure  organizira tradicionalen Miklavžev sejem, na katerem se predstavlja kar 12 razstavljalcev iz vsega Posavja.

V času, ko iščemo darila za svoje najbližje, je to priložnost, da na enem mestu najdemo lepo, ne predrago in unikatno darilo, v katerega je vloženo veliko ljubezni.

Tako razstavljajo čestitke, lesene dekorativne izdelke kot so dedki Mrazi, pa tudi izredno lepe jaslice v skrinjici Varstveno delovni center Krško -Leskovec, suho sadje razstavljajo Anica Župevc ter tudi Green line in montažno mizarstvo Anton Keršman s.p., izdelke iz kvašenega testa, z v tem času nepogrešljivimi parklji in poticami Antonija Jankovič, s čipkarskimi izdelki, tudi unikatnim čipkarskim nakitom, se predstavlja Stanka Gorenc iz Kostanjevice na Krki, ki na sejmu obiskovalcem pokaže klekljanje čipke, s čipko, kvačkanimi angelčki in okraski za božično drevo tudi Marija Molan iz Brežic, s kvačkanimi in poslikanimi izdelki se je predstavila Marija Žnideršič, s čaji Kozjanskega in adventnimi venčki se predstavlja Anica Župevc, prav tako s čaji in mazili Veronika Fabinc iz zeliščarske kmetije s Črnca, unikatne izdelke, predvsem nakit razstavlja Ines Milenkovič iz Brežic, z usnjenimi izdelki se predstavlja Andrej Puntar iz Krškega, z izdelki iz lesa in jaslicami ter okrasnimi figurami pa Branko Drugovič iz Oklukove gore. S.V.

« Nazaj na seznam