Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Miklavž v Podbočju obdaril tako otroke kot odrasle

Objavljeno: Nedelja, 05.12.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_0234

Miklavž je razdelil darilca tako otrokom kot odraslim.

V Podbočju je v nedeljo popoldne v organizaciji Kulturnega društva Stane Kerin Podbočje, po letu premora, potekalo že 23. miklavževanje. Miklavž, ki so ga spremljali angelčki in parklji, je obdaril tako otroke kot odrasle.

Potem ko lani izvedba takšnega dogodka v skladu s takrat veljavnimi ukrepi ni bila možna, so jo letos, ob upoštevanju omejitev, vendarle pripravili in poskrbeli za prihod prvega od treh decembrskih dobrih mož. Da v dvorani kulturnega doma ni bilo preveč ljudi, so prireditev izvedli v dveh delih. Za uvod so Igralski mulci pod vodstvom Ivanke Černelič Jurečič letos znova uprizorili kratko predstavo, tokrat o tem, kako so parklji angelčkom pokvarili peko prazničnih piškotov oz. jih zažgali. Sodelovalo je kar 21 osnovnošolskih otrok, ki so v minulih tednih vložili veliko ur in truda, da so se dobro pripravili na predstavo.
DSC_0268

Sodelujoči v Miklavževi predstavi

Kot običajno, je ob koncu predstave v dvorano prišel sveti Miklavž (v zadnjih letih je to vlogo prevzel Lovro Jurečič), umiril poredne parklje in ob pomoči angelčkov obdaril ne le otroke, ampak tudi njihove starše in druge udeležence miklavževanja, skupaj kar 120. 
P. P.
« Nazaj na seznam