Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na OŠ Bistrica ob Sotli šolsko leto posvetili spodbujanju branja

Objavljeno: Četrtek, 04.07.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Noč branja 2
Na OŠ Bistrica ob Sotli so se v letošnjem letu posvetili spodbujanju branja in izvedli različne aktivnosti.

V tem šolskem letu, ki se je za učence pred kratkim izteklo, so na šoli sklenili, da bodo učence, ki bodo brali in opravili bralno značko, nagradili na prav poseben način – z doživetjem Noči branja, ki je bila prvič izvedena na bistriški osnovni šoli. Pripravili so jim nabor raznolikih aktivnosti, od pravljičnega pohoda s Hrastkom, interaktivne poti Legende dreves do fotopotepa in ustvarjalnic. V večernih urah sta jih obiskala Majda Kamenšek Gajšek in Robert Gajšek, člana Astronomskega društva Kosci, in jih popeljala na pot v vesolje. Povabili so tudi mladinsko pisateljico Lucijo Čakš, ki jih je navdihnila s svojimi zgodbami in jim približala skavte s tako imenovano veliko igro. 
OŠ_BistricaObSotli_2024_foto_Branje ne pozna meja

Prav tako pa so se prvič povezali s sosednjo šolo preko Sotle. 23. aprila, na svetovni dan knjige, so obiskali učence na Osnovni šoli Josipa Broza Kumrovec. Njihovo mednarodno srečanje je pravzaprav zaključek projekta Branje ne pozna meja, v katerem sta obe šoli prvič sodelovali.

Prav tako spodbujajo branje z razumevanjem. Učence razredne stopnje spodbujajo k branju poučnih, ekoloških zgodb, tudi z eko bralno značko, ki jo podpira Kozjanski park. Nagrada za vse učence za opravljeno eko bralno značko je bil obisk gnezdišča čebélarja v peskokopu Župjek na Bizeljskem, kjer jih je pričakal Dušan Klenovšek iz Kozjanskega parka.
Eko bralna 2024

Meseca marca so zaključili prav posebno bralno spodbudo, ki sta si jo lansko šolsko leto zamislila Irena Černelč in športni pedagog Roman Urek, to je Športnik bralec. Letos so jo izvedli drugič, z njo pa želijo pritegniti v šolsko knjižnico tiste, ki se je večkrat izognejo. Poleg krajših in daljših zgodb, povezanih s športom, so morali prebrati tudi kakšen članek oziroma intervju s športnikom. Za nagrado so dobili pohvalo in druženje s člani KK Podčetrtek. In to v času pouka.

Prvič so ob dnevu evropskih avtorjev pripravili srečanje s pisateljico Polono Šergon iz Dobležičev pri Lesičnem, ki je poznana ne le kot avtorica otroških knjig, ampak tudi kot velika ljubiteljica konj in narave. 
Športnik bralec 2

Ob svetovnem dnevu financ so v ta namen učencem pripravili različne uganke, pregovore o denarju, matematične orehe in zgodovinsko raziskovalne izzive. 

R. R., vir: OŠ Bistrica ob Sotli
« Nazaj na seznam
»