Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na sevniški salamijadi bo tudi salama velikanka

Objavljeno: Četrtek, 07.03.2024    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Salamijada 2022, komisija (17)

Vzorce salam, ki jih bo po tradiciji rezal mesar Miloš Krošelj …

Letošnja že 63. sevniška salamijada bo potekala na dan mučenikov, in sicer v nedeljo, 10. marca, od 13. ure naprej v Gostilni Vrtovšek v starem delu Sevnice.

Vzorce salam za tekmovanje na salamijadi je mogoče oddati do jutri, 8. marca, do 20. ure zvečer v Vrtovškovi gostilni. Ocenjevanje bo potekalo 9. marca, razglasitev rezultatov bo 10. marca na tradicionalnem dogodku, na katerega imajo vstop samo moški (več informacij o tekmovanju na spletni strani: www.drustvo-salamarjev.si).

Salamijada 2022, komisija (27)

... bo ocenjevala šestčlanska strokovna komisija v posebni sobi gostilne Vrtovšek.

Letošnja posebnost bo prihod 20 metrov dolge salame velikanke, ki jo bodo na prireditveni prostor prinesli iz smeri Gasilskega doma Sevnica.

Občina Sevnica bo podprla dogodek z brezplačnim »salamarskim avtobusom«, ki bo obiskovalce varno pripeljal na dogodek in nato z dogodka. Vozni red na relaciji Boštanj-Železniška postaja Sevnica-Glavni trg je objavljen na občinski spletni strani.

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje kakovost izdelkov in izobražuje. Njihovo delo krepi prepoznavnost kraja in sevniške občine ter hkrati poudarja pomembnost kmetijskih in živilskih proizvodov iz sevniškega okolja. S tem prispevajo k promociji bogate kulturne dediščine in lokalne gastronomske ponudbe.

S. R./Vir: Občina Sevnica, foto: arhiv PO
« Nazaj na seznam
»