Na sevniški salamijadi zmagal Boštjan Peterlin
Objavljeno:
Torek, 12.03.2024 Rubrika:
PANORAMA Bralci pišejo
Zmagovalec letošnje 63. sevniške salamijade je postal Boštjan Peterlin iz Šmarjeških Toplic (v sredini).
V nedeljo, na dan mučenikov, je tudi letos
Društvo salamarjev Sevnica pod šotorom pred gostiščem Vrtovšek izvedlo že 63. sevniško salamijado.
Ocenjevalna komisija v sestavi
Dušana Lipeja, Francija Sotoška, Bojana Zagorca,Karla Kozoleta, Gala Motoreta in Romana Kragla, zapisnikarja
Stojana Anzelca in rezalca salam
Miloša Krošlja je dan pred prireditvijo v posebni sobi Vrtovškove gostilne ocenila 96 vzorcev salam odprtih kategorij, 24 vzorcev rejcev iz sevniške občine in 30 vzorcev prijateljskih društev iz tujine (Nemčije, Hrvaške, Madžarske, Srbije).
PRVIČ 20-METRSKA SALAMA
Prvič na salamijadi v Sevnici - 20 metrov dolga salama, ki so jo pripeljali iz slovenske prestolnice.
Letos je nagrado in prehodni pokal za 1. mesto prejel
Boštjan Peterlin iz Šmarjeških Toplic. 2. mesto je osvojila
Simona Felicijan iz Boštanja in 3. mesto
Alojz Peterlin iz Šmarjeških Toplic. V kategoriji domačih rejcev oz. 10. salamijadi rejcev je zmagal
Božo Kragl iz Lončarjevega Dola, 2. mesto je osvojila
družina Tomažič iz Tržišča in 3. mesto
Andrej Lisec iz Osredka pri Hubajnici. V kategoriji prijateljev iz sosednih držav je nagrado za 1. mesto prejel
Goran Mitov iz Srbije, za 2. mesto
Marinko Šinko in za 3. mesto
Petar Šinko (oba s Hrvaške).
Navzoče so nagovorili predsednik sevniškega društva salamarjev
Zdravko Mastnak, župan
Srečko Ocvirk, predstavnik vinske kleti KZ Krško in predsednik Zveze društev salamarjev Slovenije
Mirjan Kulovec, ki je poudaril: »Salama si zasluži spoštovanje, saj je bilo vloženega veliko dela in najboljšega mesa.«
Za popestritev letošnje sevniške salamijade je
ekipa Mesarstva Tomšič iz Ljubljane prinesla na prireditveni prostor 20-metrsko salamo, ki so jo kasneje lahko navzoči gosti po kosih tudi kupili. Kdor je želel, se je lahko preizkusil v metanju preste na količek, kjer je največ točk dosegel
Denis Žnidaršič in za nagrado prejel odojka. Obiskovalci so po tradiciji okušali domače salame, na voljo je bil tudi bograč ter cviček. Ob zvokih
ansambla Pik je potekala izmenjava mnenj o kakovosti letošnjih salam in druženje se je nadaljevalo še pozno v noč.
Anton Hruševar
#povezujemoposavje