Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občni zbor Društva Šola zdravja v Domžalah

Objavljeno: Ponedeljek, 01.04.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Občni zbor Društva Šola zdravja v Domžalah
Na drug spomladanski dan - 22. marca so člani društva oranžnih znova preplavili Domžale. V desetem, jubilejnem letu delovanja društva se je na občnem zboru zbralo rekordno število članov, nekaj manj kot tisoč iz cele Slovenije.

Za začetek srečanja in dobro voljo je poskrbel pevski zbor DŠZ iz Krškega. Občnega zbora v Hali Komunalnega centra Domžale so se udeležili tudi povabljeni častni govorci - Toni Dragar, župan Domžal, mag. Janez Sodržnik iz Olimpijskega komiteja Slovenije, prof. dr. Franc Strle z Medicinske fakultete in Dejan Crnek iz Športne unije Slovenije. Z uvodnim nagovorom jih je pozdravila predsednica društva Zdenka Katkič.
Občni zbor Društva Šola zdravja v Domžalah
V formalnem delu srečanja so bila predstavljena poročila za lansko leto 2018 in tudi smernice za letošnje leto, ki bo jubilejno. Društvo danes šteje že 3891 članov in s svojo dejavnostjo pokriva 69 slovenskih občin.

Ob zaključku uradnega dela programa je predsednica podelila priznanja najbolj zaslužnim članicam, ki so s svojim prizadevnim delom zaslužne za širjenje ideje gibanja in zdravega načina življenja v svojih okoljih ter tudi za usposabljanje novih skupin. Častni član društva je postal Nikolaj Grishin, ki je postavil temelje vadbi 1000 gibov. Po koncu občnega zbora so se gostje razkropili po mestu. Nekateri so odšli na pohod ob Kamniški Bistrici, drugi pa na voden ogled po Domžalah (v Slamnikarski muzej in Menačn'kovo domačijo).
Občni zbor Društva Šola zdravja v Domžalah


Člani društva iz Domžal in okolice so poskrbeli za organiziran sprejem in pogostitev. Za zaključek srečanja in kulturni utrip so poskrbeli komedijanti iz City teatra s predstavo Profesor Kuzma mlajši.

M. Šegina
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

17.02.2021 | Redakcija

Literarna priloga POSAVJE PIŠE

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke