Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odpirajo se tudi vrata Šoli zdravja

Objavljeno: Petek, 22.05.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
sola_zdravja_skupina_cerklje (27)

Ena zadnjih marčevskih vadb cerkljanske ... (foto: R. R.)

Z jutrišnjim dnem, 23. maja, se po vsej Sloveniji odpirajo vrata tudi 'oranževcem', ki vsako jutro tudi v številnih posavskih krajih telovadijo po metodi "1000 gibov".

"Zaradi starejše populacije, ki se je izkazala kot zelo ogrožena v epidemiji covid-19, zadnji stopamo skozi odprta vrata. Naši člani komaj čakajo in se zelo veselijo skupne telovadbe s svojimi sošolci. Saj so bili pridni in previdni, velika večina jih je telovadila v domačem okolju, na vrtu, terasi, balkonu, pa tudi virtualno prek različnih video aplikacij. Vsekakor je drugačno vzdušje, ko telovadiš zunaj v krogu svojih sošolcev, saj je socialni trenutek, poleg fizičnega in psihičnega zdravja, pomemben dejavnik za zdravje vsakega posameznika," sporoča medijska promotorka Društva Šola zdravja Neda Galijaš.
Kostanjevica-Šola zdravja-županov obisk (17)

... in kostanjeviške skupine Šole zdravja (foto: P. P.)


Kot pravi, je poslanstvo Društva Šola zdravja zelo pomembno za zdravo družbo, ker skrbijo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe, ohranjajo zdravje za samostojno življenje, povečujejo delež gibalno dejavnega prebivalstva, vračajo voljo do življenja osamljenim in starejšim osebam, krepijo psihofizično kondicijo starejših, preprečujejo potek kroničnih bolezni ter prispevajo k zmanjšanju tveganja za razvoj depresivnih in anksioznih motenj. "Skratka, ohranjamo in izboljšujemo zdravje prebivalcev, kar je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje. Pridite in se prepričajte, vrata so nam zdaj na široko odprta," vabi Galijaševa.

Tako bodo od jutri (ali morda bolj od ponedeljka dalje) na igriščih in drugih lokacijah, kjer se družijo, znova opazne skupine oranžno oblečenih telovadk in telovadcev.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte