Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odplesali v New York in nazaj

Objavljeno: Ponedeljek, 29.05.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Glasbena sola Krsko-ples-letna produkcija-Pot v New York (104)
Oddelek za sodobni ples Glasbene šole Krško je v soboto zvečer v Kulturnem domu Krško pripravil letno produkcijo oz. plesno predstavo, naslovljeno Pot v New York.

Mlade plesalke in plesalci so skozi 17 točk občinstvo popeljali z letalom v New York, tam pod vodstvom »turističnih vodičev« Alenke in Petra (Staša Kerin in Matija Gorenc iz KD Leskovec pri Krškem) spoznali mestne znamenitosti (Bronx zoo, Centralni park, Brooklynski most, Manhattan, Broadway, nebotičnike, kip Marylin Monroe, taksi …) in jih nato odpeljali nazaj v Krško. Scenarij in režija plesne predstave sta delo Vesne Šinko, vodja predstave je bil Boštjan Arh (oba iz KD Leskovec pri Krškem), pod koreografije so se podpisali Rosana Horvat, Nastja Bremec in Michal Rynia.

Ob koncu predstave se je Horvatova, vodja plesnega oddelka, poslovila od sedmih plesalk in plesalca 6. razreda, ki zaključujejo izobraževanje na krški glasbeni šoli, vodja krške izpostave JSKD Sonja Levičar pa jim je podelila bronaste značke Mete Vidmar za več kot pet let plesnega udejstvovanja.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte