Časopis za pokrajino Posavje
16.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Okroglo srečanje z mamicami v Vrtcu Pišece

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Okroglo srečanje z mamicami v Vrtcu Pišece Pustne pripetije in zima se poslovijo in je že tu mesec marec. Prvi spomladanski marec in v njem dva dneva posebej namenjena materam in vsem ženam. 25. marca so otroci v Vrtcu Pišece z vzgojiteljicama, svojim mamicam pripravili prav posebno popoldne.

Povabili smo jih v vrtec, se jim predstavili s pesmicami, jih vključiliv rajalne igrice in se z njimi pocrkljali. Že ves mesec so otroci za svoje mamice izdelovali darila. Oblikovali so kroglice ali točneje - drobne krompirčke iz das mase, skoznje zvrtali luknje in jih pobarvali. Vzgojiteljici sta pripravili usnjene vrvice in bilo je vse nared, da je vsak otrok skupaj z mamico in samo zanjo nanizal povsem unikatno ogrlico. Delo in trud drobnih prstkov otrok sta bila mamicam bistvenega pomena.

Okroglo srečanje je bilo potrebno še okroglo in sladko zaokrožiti. Kako? Tu so vendar že recept in vse sestavine za izdelovanje čokoladnih kroglic! Slednje smo zgnetli v slastno maso iz katere smo izoblikovali kroglice in se z njimi posladkali.

Srečanje smo sklenili z mislijo, da so v življenju otroci naše najsvetlejše lučke.

Vzgojiteljici:Irena SkrivalnikBrigita Šekoranja

« Nazaj na seznam