Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Osma leskovška golažijada in kres v Volovniku

Objavljeno: Petek, 28.06.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
1

Zmagovalna ekipa osme golažijade s podeljevalcema

V soboto, 22. junija, so v MČ Leskovec pri Krškem pod kozolcem Okrepčevalnice Arh izvedli tradicionalno golažijado, ki se je je udeležilo 12 ekip.

Pred pričetkom tekmovanja ali kuhe sta tekmovalce pozdravila tako predsednik sveta MČ Jože Olovec kot župan MO Krško Janez Kerin. Vsaki ekipi je poleg ostalega, kar je prispevala Mestna četrt, župan prinesel še županovo vino. V spretnosti kuhanja golaža so tokrat sodelovale naslednje ekipe: Senuše, Veliki Trn, Trška Gora, Kobile, Veniše, Veliki Podlog, Spodnji Stari Grad, Mestna četrt Krško, Okrepčevalnica Arh, LD Veliki Trn-Studenec, Dročarji in Velika vas. Po oceni komisije, ki je ocenjevala izgled, okus, vonj in količino golaža, je najboljši golaž skuhala oz. zasedla 1. mesto ekipa Velike vasi, 2. mesto je zasedla lanskoletna zmagovalna ekipa LD Veliki Trn-Studenec in 3. mesto Spodnji Stari Grad. Golažijado je povezoval Miro Sevšek, pokale pa sta podelila podžupan MO Krško Janez Jože Olovec in koordinator kuhe Roman Logar.
DSC_0090

V Volovniku so na najdaljši dan v letu ponovno obudili staro tradicijo kresovanja.


Naslednji dan, v nedeljo, 23. junija, zvečer pa so krajani MČ Leskovec pri Krškem nadaljevali s prijetnem druženjem v Volovniku in po letu dni ponovno na najdaljši dan v letu obudili staro tradicijo kresovanja. Po prižigu kresa ob 21. uri so druženje ob domači kapljici in kulinariki (klobase in pecivo) nadaljevali pozno v noč.

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»