Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Parada učenja učeče se skupnosti

Objavljeno: Sreda, 15.05.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Ljudska univerza Krsko-Parada ucenja 2019 (60)

Spričo dežja je prireditev potekala v avli doma.

Današnje dopoldanske ure v Krškem potekajo v znamenju manifestacije znanja in učeče se skupnosti. Ljudska univerza Krško je namreč v sodelovanju s 25 organizacijami in ustanovami z območja Posavja v krškem Kulturnem domu četrto leto zapored pripravila Parado učenja, osrednji dogodek letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja. Slednji se je pričel 10. maja, vse do 30. junija pa se bo v sklopu njega zvrstilo skupno kar 119 prireditev.

Ljudska univerza Krsko-Parada ucenja 2019 (44)

Harmonikarji GŠ Krško med nastopom

Direktorica Ljudske univerze Krško, Nataša Kršak, je povedala, da se je ob 25 sodelujočih organizacijah in ustanovah, ki svojo dejavnost danes predstavljajo na stojnicah na Paradi učenja v avli hrama kulture, v Teden vseživljenjskega učenja vključilo kar 42 partnerskih organizacij, ki so svoje vsebine namenile promociji učenja in pridobivanju znanja: »Veseli nas, da pozitivna energija narašča iz leto v leto, da se nam pridružuje vedno več posavskih organizacij, pri tem pa nas podpirata tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Občina Krško.« V imenu slednje je zbrane nagovoril podžupan Silvo Krošelj, ki je izpostavil, da učenje nima omejitev, saj se lahko izobražujemo vsepovsod in v vsakem življenjskem obdobju: »Vse to omogoča posameznikov osebnostni razvoj, ga bogati in družbi kot celoti omogoča večji napredek in prilagodljivost.«

Ljudska univerza Krsko-Parada ucenja 2019 (1)

Obiskovalce so k stojnicam pritegnile raznolike vsebine

Tudi letošnja parada poteka ob pestrem in raznolikem kulturnem programu, ki ga povezuje Sandi Lekše. Na odru so nastopili harmonikarji Glasbene šole Krško, člani Društva šola zdravja so prikazali elemente jutranje vadbe 1000 gibov, srednješolci ETrŠ Brežice so uprizorili skeč Varna mobilnost, brežiški gimnazijci glasbeni potpourri, zavrteli so se folkloristi LU Krško, pevske in plesne nastope pa izvedli še učenci OŠ Jurija Dalmatina, GŠ Krško in Večnamenskega centra Kerinov Grm, prireditev pa bodo s koračnicam ob 12. uri zaokrožile mažorete Mažoretnega kluba Baton.

B. M.
« Nazaj na seznam
»