Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Peti dobrodelni sejem in koncert na OŠ Kostanjevica

Objavljeno: Torek, 01.12.2009    Rubrika: PANORAMA
Peti dobrodelni sejem in koncert na OŠ Kostanjevica

Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki je pred prvo adventno nedeljo pripravila že peti dobrodelni praznični sejem in koncert. Pravijo, da je večina ljudi bolj sposobna za velika kakor pa za dobra dejanja. Za vse, ki so se 27. novembra odločili, da se nam danes pridružijo na dobrodelnem koncertu in prazničnem sejmu, velja, da so se odločili za dobro dejanje.

Takšnih dejanj pa nikakor ne smemo odlagati na jutri, kajti morda bo tako za nas kot za koga drugega jutri že prepozno. Svet je prepoln grozot, trpljenja in smrti lačnih otrok. O tem se govori, o tem se piše, o tem gledamo dokumentarne oddaje. Na to, da morda tudi med nami, v naši soseščini, živijo otroci, ki potrebujejo našo pomoč, pa pogosto pozabljamo. Vedno znova nas pretresejo zgodbe, ki si izborijo svoje minute na televizijskih ekranih, s sočutjem se odzovemo na njihov klic na pomoč, a žal prevečkrat zamižimo, ko bi morali pomagati sošolcu, sosedu, znancu. Kot da njegova usoda ni dovolj velika zgodba, kot da si tega ne zasluži, ker še ni prišel na prve strani časopisov in ne v črno kroniko. Prava dobrota človeka ni dobrota, ki se izkazuje v obliki velikih paketov in polne denarnice, prava dobrota ni fotografija ob lačnem črnskem otroku, ampak pripravljenost, da brez velikih dejanj namenimo drugemu tisto, česar nima, pa čeprav so to zgolj prijazen nasmeh, kos kruha, pogumna beseda. Ob praznikih, ki se bližajo, in stiskah, ki počasi lezejo skoraj v sleherno slovensko družino, smo skromen prispevek k dobrodelnosti pripravili tudi mi - učenci in zaposleni naše šole. S svojo ustvarjalno žilico in vztrajnostjo so tako drobni prstki prvošolcev kot izkušene roke devetošolcev pod vodstvom strokovnih delavcev šole in vrtca izdelali drobna darilca, spominke in okraske za že peti dobrodelni sejem, naši nadarjeni glasbeniki in pevski zbor pa so se trudili večer zavezati s pentljo prijetnih zvokov in lepih misli.

Vsakdo izmed nas ima veliko želja, tistih za danes in tistih za jutri, šolski sklad pa se trudi, da bi našim učencem uresničil čisto vsakdanje želje - oditi v šolo v naravi, si ogledati gledališko predstavo, se odpeljati na ekskurzijo ali pa se pridružiti sovrstnikom na šolskem kosilu. Z nakupom naših izdelkov so občani prispevali k uresničitvi želja naših učencev, naš šolski sklad pa obogatili kar za 1.300,00 EUR.

Spodaj pa še nekaj fotografskih utrinkov s prireditve.

Melita Skušek

« Nazaj na seznam