Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Počitniške aktivnosti v Večgeneracijskem centru Posavje v Krškem

Objavljeno: Torek, 14.07.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Izdelava vetrnega zmaja

Izdelava vetrnega zmaja

Večgeneracijski center Posavje v Krškem je tudi letošnje poletje organiziral brezplačne počitniške aktivnosti za otroke, ki so potekale od 29. 6. do 10. 7. 2020. Počitniški dopoldnevi so bili aktivno obarvani. Druženje so vsak dan začeli z jutranjim krogom, nato pa so sledile različne zanimive aktivnosti: družabne igre, ustvarjalnice, pohodi, plesne delavnice ter še mnoge druge.

V skladu s priporočili NIJZ so vse aktivnosti potekale na prostem. Otroci so izdelovali sovice in ptičke iz gline, slikali na kamenčke, izvajali jogo, posneli ter zmontirali čisto pravi film, naredili animirani film, zaplesali na pravljično-plesni delavnici, na pohodu spoznavali drevesne vrste, se preizkusili v izdelovanju fresk, obiskali ranč s konji, naredili svojega vetrnega zmaja ter se odpravili na lov za zakladom.
Pohod na Trško goro in spoznavanje drevesnih vrst.

Pohod na Trško goro in spoznavanje drevesnih vrst


 
Vsak počitniški dan se je zbralo do 20 otrok, za dober potek dela so skrbeli tudi prostovoljci in animatorji. Letošnje počitniške aktivnosti so bile zares razgibane, pestre in razigrane. Otroci so se zabavali, pridobivali nova znanja in stkali nova prijateljstva.
 
Večgeneracijski center Posavje je projekt, ki ga izvaja Ljudska univerza Krško skupaj s partnerjema: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice. Projekt je sofinanciran iz proračuna Republike Slovenije in Evropskega socialnega sklada.

Vir: Ljudska univerza Krško
 
« Nazaj na seznam