Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podelitev priznanj in medalj društvenega ocenjevanja vin 2019 DV Dolina - Jesenice

Objavljeno: Ponedeljek, 06.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Podelitev priznanj in medalj društvenega ocenjevanja vin 2019 DV Dolina - Jesenice

Darja Šumlaj (tajnica društva), Miran Jurak (predsednik ZDVD), Stanislav Barkovič (najbolje ocenjen cviček) in Boštjan Geršak (predsednik DV Dolina - Jesenice)

Vinogradnik, ki celo leto trdo dela, obdeluje in varuje trte, jeseni pospravi sadove svojega dela v klet in tam skrbno neguje pridelano rujno kapljico v sodih ... Zanj je največja nagrada kvalitetno pridelano in negovano vino.

Z društvenim ocenjevanjem vin in podelitvijo priznanj in medalj za dosežene rezultate smo tudi letos nagradili naše člane. V soboto, 4. 5. 2019, smo na Izletniški kmetiji Svetnik v Gaju organizirali tradicionalno prireditev, kjer sta nas s svojo prisotnostjo počastila g. Miran Jurak (predsednik ZDV Dolenjske) in g. Jože Prah (predsednik ocenjevalne komisije za cviček), ki sta po uvodnem govoru predsednika Društva vinogradnikov Dolina - Jesenice g. Boštjana Geršaka spregovorila navzočim in pohvalila naše delo kakor tudi rezultate dela v društvu in širše. Prav tako je prisotne z nekaj besedami nagovoril in pozdravil predsednik KS Velika Dolina g. Marijan Žibert, prav tako član DV Dolina - Jesenice.

Tajnica društva ga. Darja Šumlaj, ki je program povezovala, je najprej k podelitvi priznanj za sodelovanje povabila vinogradnike, ki so kot najbolje uvrščeni na društvenem ocenjevanju vin sodelovali v letošnjem izboru za Županovo vino 2019 občine Brežice. Najvišjo oceno so prejeli kar trije cvički naših vinogradnikov in le kanček sreče je zmanjkal za vnovično visoko priznanje.

Sledila je podelitev priznanj in medalj, doseženih na društvenem ocenjevanju vin 2019, kjer je najvišjo oceno za cviček letnika 2018 prejel naš član in vsakoletni dobitnik visokih priznanj na ocenjevanjih širom Slovenije g. Stanislav Barkovič. Člani društva in povabljeni so prejeli nov Bilten društva DV Dolina - Jesenice 2019. Zahvalili smo se tudi donatorjem, ki radi prisluhnejo in se odzovejo na naše prošnje. Upamo, da nam prisluhnejo tudi v bodoče, saj bodo načrti o lastnem društvenem prostoru zahtevali tudi dodatna finančna sredstva.

Za popestritev programa so poskrbeli domači Slavčki, ki se bodo že čez nekaj dni predstavili na reviji vinogradniških pevskih zborov v Trebnjem. Ob tej priliki smo jim podarili nove kape z društvenim grbom.

Zelo lepo obiskana prireditev, zbralo se nas je več kot sto, priča o tem, da so tovrstne prireditve potrebne in dobrodošle. Po uradnem delu večera smo, kot se za vinogradnike spodobi, nazdravili s kozarcem cvička in se po dobri večerji še zavrteli ob zvokih domače glasbe.

Še enkrat hvala vsem udeležencem ter iskrene čestitke prejemnikom priznanj in medalj.

Irena Bogovčič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

09.12.2021 | Redakcija

Zagajska kapela sv. Jurija