Časopis za pokrajino Posavje
22.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poskrbeli za čisto okolje

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Poskrbeli za čisto okolje Tudi v Artičah smo člani Turističnega društva izvedli nekatere spomladanske aktivnosti in se tako pridružili mnogim, ki jim je skrb za lepo urejeno okolje na prvem mestu. Tako smo v soboto, 18.4.2009, organizirali čistilno akcijo v duhu vseslovenskega slogana: «Prebivalci Slovenije, pometimo pred svojim pragom - tam se začenja naša dežela,« ki je potekala v okolici domačij, pomembnih objektov in po vseh vaških središčih tako, da smo se razdelili v manjše skupine. Pri tem nam je pomagalo sonce, prijazno vreme in dobra volja. Akcijo smo zaključili tik pred popoldanskimi nevihtami in se po delu okrepčali z golažem, ki smo si ga pripravili sami.

Naslednji dan, v nedeljo, 19.4.2009 pa smo organizirali že tradicionalen pohod po Artiški sadjarski poti, z naslovom: »Pozdrav pomladi,« kjer pa nismo imeli take sreče z vremenom kot prejšnji dan. Kljub temu smo pohod izpeljali v smeri Arnovo selo, ob poti uživali ob pogledu na cvetoče nasade jablan, ter se na Molanovi in Butkovičevi kmetiji pokrepčali z dobrotami iz domače kuhinje.

Vrnili smo se v Artiče in nadaljevali z Jurjevanjem, tako da so pohodniki lahko izbirali med cvrtjem z domačimi ocvirki ali slanino, ter se odžejali s pristno domačo kapljico.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaradi dežja smo cvrtje pripravljali pod dežniki. Pohodniki pa so si zavetje poiskali v prostorih prosvetnega doma.

Ida Ostrelič

« Nazaj na seznam