Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri krški šoli sadili medovita drevesa

Objavljeno: Nedelja, 02.04.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
20230331_074358
V Krškem se nadaljuje vseslovenska akcija sajenja medovitih rastlin. Po sobotnem sajenju čebelarjev ČD Krško na Trški gori so se v petek, 31. 3.,  zjutraj akciji pridružili še krožkarji čebelarskega krožka na OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, pod vodstvom mentorice Suzane Pacek.

Zaradi bližine šolskega čebelnjaka se je vse skupaj začelo že zgodaj zjutraj. Ob 07.00 uri sta Suzana in Miran določila kraj sajenja (zakoličila), pripravila orodje in tudi izkopala primerne luknje. Prvi krožkarji so se pridružili ob 7.30 uri. Lepa skupina krožkarjev je posadila tri medovita drevesa (lipo, divjo češnjo in divjo jablano). Otroci so pri sajenju pokazali veliko mero navdušenja in pripravljenosti za pomoč.
20230331_075141


Sajenju se je pridružila tudi ravnateljica šole gospa Valentina Gerjevič, ki je s svojo prisotnostjo prispevala, da je vse skupaj potekalo v prav prijetnem vzdušju. Ko so otroci drevesa posadili, je sledilo še urejanje gredic ob čebelnjaku. Mentorica Suzana je s svojim pristopom motivirala prav vse učence, da so zgledno uredili gredice, pri tem pa se izobraževali o pomembnosti sajenja medovitih rastlin in dreves. Dalje je beseda tekla tudi o spomladanskih opravilih v čebeljih družinah in bližnjih čebelnjakih.

Miran Vogrinc, ČD Krško
« Nazaj na seznam