Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pridne in spretne roke v Društvu upokojencev Sevnica

Objavljeno: Sobota, 18.09.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Rocnodelska skupina Marjetice (1)

Sevniška ročnodelska skupina Marjetice

Ročnodelski krožek "Marjetice" pri Društvu upokojencev Sevnica, ki je bil ustanovljen šele v letošnjem letu, se je že uspešno predstavil na Posavski razstavi ročnih del. Pokrajinska zveza društev upokojencev Posavja je v sodelovanju z Društvom upokojencev Krško organizirala razstavo z naslovom " Barvita jesen". Sodelovala so društva upokojencev iz Brežic, Kostanjevice, Krškega, Radeč, Bizeljskega, Rake, Sevnice, Tržišča in Brestanice.

Ročnodelski krožek Marjetice ima srečanja vsak torek ob deseti uri v prostorih Društva upokojencev Sevnica (informacije: 070 896 528 – Irena, hribar.irena@gmail.com). Pričakujeta vas mentorici Irena Hribar in Majda Mirt. Vodja in mentorica novo ustanovljenega ročnodelskega krožka Marjetice pri Društvu upokojencev Sevnica je gospa Irena Hribar. ​S svojim ustvarjalnim hobijem se ukvarja že dobrih 20 let, rada šiva rešiljeje, kvačka prte raznih barv, oblik in velikosti, izdeluje vizitke in voščilnice ter razne okraske in nakit. Že kar nekaj časa je imela idejo, da bi ustanovili skupino za ročna dela pri Društvu upokojencev Sevnica z željo po druženju. Sama rada deli svoje znanje in spretnosti, rada pa tudi sprejme in spozna kaj novega.

Mentorica v novo ustanovljenem ročnodelskem krožku Marjetice pri Društvu upokojencev Sevnica je tudi naša članica gospa Majda Mirt, ki je prava umetnica za izdelovanje cvetja iz papirja in kvačkanega cvetja. Svoje ročnodelske spretnosti je pripravljena deliti in prenašati na nove članice, ki bodo pokazale interes, da se vključijo v ročnodelski krožek Marjetice. Pred nekaj leti je gospa Majda zelo uspešno izdelovala atraktivne punčke iz cunj, ki so preko UNICEFA potovale po celem svetu.

Vse, ki imate želje delati na tem področju, vabimo, da se jim pridružite in, da skupaj ustvarjate kaj lepega za oči in dušo.

Brane Busar in Romana Ivačič v imenu Društva upokojencev Sevnica
« Nazaj na seznam
»