Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prireditev Maj v mestu Brežice oživela mestno središče

Objavljeno: Ponedeljek, 15.05.2017    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_1856
Tudi letos je pod okriljem in v organizaciji Kulturnega društva Drugi oder (KDDO) iz Brežic potekal dogodek Maj v mestu Brežice 2017.

Na letošnji prireditvi, v soboto, 13. 5. 2017, so  mladi pevci iz brežiških občinskih šol mestno središče obarvali z drugačno energijo. Prireditev je potekala z namenom oživiti staro mestno jedro, mu povrniti pozitiven utrip ter meščane mesta povabiti k skupnemu druženju z mladimi. Dogodek se je dogajal v sodelovanju z Občino Brežice in Zvezo kulturnih društev Brežice.
 
IMG_1840
Na Pojočem vrtiljaku smo lahko prisluhnili 16 domiselnim točkam iz sedmih različnih osnovnih šol Občine Brežice. Žirija, ki so jo sestavljale profesorica na Glasbeni šoli Brežice Petra Uršič Novaković, predsednica Kulturnega društva Drugi oder Mojca Florjanič ter članica društva Tatjana Kosec, je najboljše nagradila s celodnevnimi kartami za kopanje na Termalni rivieri, ki so jih kot sponzor prispevale Terme Čatež d.d. ter drugimi praktičnimi nagradami domačih podpornikov kulture.
 
Nastopajoči so tekmovali v treh skupinah, in sicer mlajši pevci (1. – 5. razreda ), starejši pevci (6. – 9. razreda) in skupine. Žirija je imela zelo težko nalogo, saj so se vsi nastopajoči izkazali kot odlični mladi glasbeni upi.

Rezultate je razglasila blagajničarka KD Drugi oder  Vesna Smrekar. Nagrajenci letošnjega pojočega vrtiljaka so:
Skupina mlajši pevci: 1. nagrada: Zea Pavlovič, OŠ Cerklje ob Krki, 2. nagrada: Ajda Ivanjšek, OŠ Artiče, 3. nagrada: Ema Delivuk, OŠ Globoko.
Skupina starejši pevci: 1. nagrada: Nika Čižmek, OŠ Globoko, 2. nagrada: Manca Mihelin, OŠ Bizeljsko, 3. nagrada: Eliška Škaler, OŠ Cerklje ob Krki.
Skupina skupine: 1. nagrado si delita: TMNMNŠ bend, OŠ Artiče in Veronika Strnad ter Jakob Fifnja, OŠ Brežice, 2. nagrada: Skupina deklet, OŠ Cerklje ob Krki, 3. nagrada: Ansambel O Kej, OŠ Globoko.
 
Prireditev sta povezovala Žana Florjanič Baronik in Patrik Marčetić.
 
Idejni vodja Pojočega vrtiljaka Vilko Urek nam je povedal, da se je dogodek zgodil že tretje leto zapored. S prireditvijo želijo nadaljevati tudi v prihodnje, saj se je »prijela«. Urekov predlog je tudi, da bi Pojoči vrtiljak presegel trenutne okvirje in bi se morda razširil v smislu delovnih sobot, ki jih imajo šole čez šolsko leto. Takrat bi se vsi učenci zbrali v mestu in prepevali pred svojimi vrstniki.
 
Pri dogodku so organizatorju priskočili na pomoč sponzorji HESS Brežice, Terme Čatež d.d., Pizzerija Santa Lucija, Gostilna Splavar, Gostilna Racman, Bubka bar, Gostinstvo Đabir Brežice, Bar Rondo, Kava bar Atrij Brežice, Frizerski salon Balon, Hair style Jožica Budič, Frizerski salon Renata, Papiroti, KIG iz Iga, Fitnes center Relive, Občina Brežice, KS Brežice, Zveza kulturnih društev Brežice (ZKD), Zavod za šport Brežice, ki je prispeval oder,Ekstravaganca frizerski studio, Andreja Smukovič s.p. in Carllos caffe.

Če se v letošnjem letu dogodkov s sklopu prireditve Maj v mestu Brežice niste uspeli udeležiti, vas Kulturno društvo Drugi oder že sedaj vabi na prireditve v maju naslednje leto.
 
Lea Zagmajster Jovanović, KD Drugi Oder
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

28.09.2022 | Sporočilo

Voda – najdragocenejša dobrina

23.03.2021 | Redakcija

Zgradili so ga Napoleonovi vojaki

04.08.2021 | Redakcija

Strela uničila dom družine Jan