Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava fotografij Kozjansko jabolko 2009

Objavljeno: Torek, 01.12.2009    Rubrika: PANORAMA
Razstava fotografij Kozjansko jabolko 2009 V okviru prireditve Praznik kozjanskega jabolka 2009 so letos že tretje leto zapored organizirali fotografski extempore - Kozjansko jabolko 2009. Extempore so pripravili skupaj s Fotografsko zvezo Slovenije, Fotografskim društvom Celje in Zavodom za gozdove Slovenije, potekal pa je v času Praznika kozjanskega jabolka od 9. do 11. oktobra.

Sodelovalo je 16 avtorjev, ki so v tem času fotografirali znotraj zavarovanega območja Kozjanski park. Vsak avtor je lahko oddal do 35 fotografij v digitalni obliki. Ocenjevanje izdelkov je potekalo na upravi Kozjanskega parka v Podsredi v torek, 3 novembra. Žirija v sestavi Joco Žnidaršič, E FIAP, Jure Kravanja, KMF FZS, Ivo Trošt, direktor Kozjanskega parka, je ocenila 361 prijavljenih del in podelila nagrade za prva tri mesta ter diplome po pravilniku FZS.

Prvo nagrado je prejela Mojca Cvirn, drugo Andreja Ravnak Kračun, tretjo pa Miran Orožim. Diplome so prejeli Nejc Debenak, Črt Butul in Franc Bider.

Razstava fotografij bo 3. decembra 2009, ob 18.30 uri v Slovensko bavarski hiši v Podsredi. Poleg nagrajenih fotografij je žirija izbrala za razstavo še fotografije drugih avtorjev, tako da bo na razstavi skupno 32 fotografij. Na razstavi se bo vrtela tudi projekcija 118 izbranih fotografij.

Kljub temu, da so vremenoslovci napovedovali v času praznika Kozjanskega jabolka bolj kislo vreme, pa ta napoved ni veljala za Kozjansko, saj je vreme služilo tako organizatorjem kot tudi fotografom, ki so v svoj objektiv ujeli zelo veliko kakovostnih in zelo zanimivih fotografij Kozjanske pokrajine.

« Nazaj na seznam