Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S kolesom okoli Brestanice

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
PXL_20240622_072008520
V soboto, 22. 06. 2024, je Turistično društvo Brestanica v počastitev praznika Krajevne skupnosti Brestanica organiziralo tradicionalno kolesarjenje okoli Brestanice.

V trgu Brestanica se je zbrala pisana kolesarska druščina. Za najmlajše in njihove spremljevalce smo izbrali ravninsko kolesarsko pot, ki je potekala po urejeni kolesarski poti do Špara na Senovem, sledil je spust nazaj v Brestanico in nato na Rožno, kjer smo se zapeljali na obrežje reke Save, ob kateri smo kolesarili mimo gradu Turn in Hidroelektrarne Krško do podhoda pod cesto in železniško progo v Sotelskem. Sledilo je kolesarjenje nazaj v Brestanico, kjer smo ga skozi daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice zaključili pri Gasilskem domu.
PXL_20240622_072335277

Starejša skupina je kolesarila skozi vasi, ki so del Krajevne skupnosti Brestanica. Ob potoku Brestanica skozi Anže in Graben na Gorico. Sledil je zahteven spust in vzpon na Raztez. Nad ribniki Mačkovci smo nadaljevali v Armeško in Brestanico. Po krajšem počitku pri osnovni šoli smo nadaljevali v Dolenji Leskovec, Likov vrh, Rožno in nato ob reki Savi nazaj v Brestanico h Gasilskemu domu.

Tu so nam predstavniki Turističnega društva Brestanica in Gasilskega društva Brestanica pripravili okusno malico in osvežilne napitke. Za varnost na kolesarjenju so skrbeli motoristi Moto društva Ketna in spremljevalni kombi gasilskega društva.

Dogodek je v vseh pogledih zelo dobro uspel in udeleženci prireditve so navdušeni zagotavljali, da se naslednje leto zopet vidimo.
 
Vodja kolesarjenja:   Anton Zakšek
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte