Časopis za pokrajino Posavje
29.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Selo-Sela-Sele 27. junija v Selah pri Dobovi

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Selo-Sela-Sele 27. junija v Selah pri Dobovi 4. aprila je v Dobovi potekal sestanek predstavnikov vasi, ki v svojem imenu nosijo naziv Selo-Sela-Sele, zraven pa so tudi predstavniki Selc. Pripravljalnega sestanka na poletno srečanje se je udeležilo 70 predstavnikov iz 25 vasi s tem imenom in gostitelji Sela pri Dobovi. Po sprejemu pred Kulturnim domom v Dobovi, so v dvorani pripravili krajši kulturni program. Predstavili so se Patricija Petelinc na flavti, Kamenčki iz OŠ Dobova s spletom pesmi in plesa Na paši, Mešani pevski zbor KD Franc Bogovič iz Dobove, Dobovske mažorete ter Trobilni sekstet Gasilskega pihalnega orkestra Loče

Predstavniki 12. srečanja, ki je potekalo v Selah pri Žirovnici, so predali organizatorju letošnjega srečanja zastavo, kjer so označene vse vasi z zgoraj omenjenim imenom. Sledila je predstavitev vasi Sela pri Dobovi. Za projekcijo sta poskrbela Kristijan in Mario Benkoč, z besedo pa je goste skozi Sela vodila Branka Stergar.Na uradnem delovnem sestanku, kjer je delovno predsedstvo vodil Jože Lepšina, so goste pozdravili župan Ivan Molan, predsednik svet KS Dobova Mihael Boranič in generalni predsednik srečanj vasi Selo - Sela - Sele Janez Škalič. V nadaljevanju je potekala predstavitev okvirnega programa srečanja, ki bo 27. junija letos v Selah pri Dobovi, pa tudi poročilo lanskega organizatorja in predstavitev naslednjega organizatorja.

Po končanem uradnem delu so vse navzoče pogostili ter jih povabili na ogled okolice Dobova, kjer so si ogledali cerkev v Dobovi, repnice Najger, bizeljski grad, staro kovačnico v Selah pri Dobovi in Lovski muzej Polovič. Ogledali so si tudi prireditveni prostor. Sledilo je pozno kosilo v gasilskem domu v Selah, za prijetno vzdušje pa je poskrbela skupina mariachi »La Paloma« Dobova.

„V Dobovi je bila v soboto zbrana vsa Slovenija, zraven pa še predstavniki iz Selc pri Ronkah iz Italije. K dobremu razpoloženju je prispevalo tudi vreme, ki nas je v soboto obdalo s soncem. Gostje so se, vsi navdušeni nad videnim in doživetim, v večernih urah vračali vsak v svoja Sela na raznih koncih Slovenije in zamejske Slovenije," je zapisala predsednica organizacijskega odbora Branka Stergar.S.V.

Skupinska fotografija

« Nazaj na seznam