Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupna vadba krških in kostanjeviških skupin Šole zdravja

Objavljeno: Četrtek, 14.11.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Krško-Šola zdravja-letna zaključna vadba (36)

Zbralo se je več kot 100 članic in članov Šole zdravja.

Pri stadionu Matije Gubca v Krškem so se zjutraj zbrali članice in člani vadbenih skupin Društva Šola zdravja iz krške in kostanjeviške občine, ki vsako jutro vadijo po metodi 1000 gibov.

Po omenjeni metodi, ki jo je 'izumil' v Sloveniji živeči ruski zdravnik Nikolaj Grišin, na več kot 200 lokacijah v 81 slovenskih občinah vsako jutro vadi okoli 4500 vadbenic in vadbenikov, prepoznavnih po oranžnih majicah oz. jopicah. V letu in pol je vadba doživela velik razmah tudi v krški in kostanjeviški občini, kjer jih na 14 lokacijah vadi že blizu 250, ob nedeljah pa vadijo še na 15. lokaciji – Trški Gori. Kot pravi vodja krških in kostanjeviških skupin Helena Španovič, skupine še kar rastejo in nastajajo nove, tako naj bi iz raške skupine nastala še skupina na Smedniku. V vsaki skupini je tudi po pet izurjenih vaditeljic, skupno torej okoli 70.
 
Krško-Šola zdravja-letna zaključna vadba (26)

Vadbo je vodil dr. Grišin.


Na tokratni skupni zaključni vadbi se je zbrala približno polovica vseh vadečih, po uvodnem pozdravu Španovičeve pa jih je pozdravil tudi krški župan mag. Miran Stanko. Pridružil se jim je tudi utemeljitelj vadbe dr. Grišin in v nadaljevanju vodil skupno vadbo, pri vsaki vaji pa ob tem pojasnil, čemu je namenjena in kako jo je treba pravilno izvajati.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!

28.06.2021 | Sporočilo

Doživite jogo v posavskih parkih

27.06.2021 | Redakcija

Vzgoja postrvi v ribogojnici