Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šola zdravja - 1000 gibov naposled tudi v Radečah

Objavljeno: Torek, 26.03.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Šola zdravja - 1000 gibov naposled tudi v Radečah
Potem ko številna posavska mesta in kraji že ustaljeno izvajajo vsakodnevno jutranjo telovadbo v sklopu Društva Šola zdravja, je minulo sredo zjutraj na fitnesu na prostem ob vpadnici v Radeče pričela s prvo vadbo tudi radeška skupina.

Omenjeno društvo je bilo ustanovljeno z namenom širjenja jutranje telesne dejavnosti na prostem, širom celotne Slovenije pa deluje v 70 občinah kar 170 skupin, katerih članom je skupno troje: gibanje od 7.30 do osme ure, izvajanje t.i. tisočerih gibov po metodi dr. Nikolaya Grishina, s katerimi se razgibajo vsi sklepi in mišice ter medsebojno povezovanje v duhu prijateljstva in druženja.
Šola zdravja - 1000 gibov naposled tudi v Radečah


Ker je skupina v Radečah šele v postopku nastajanja, je prvo srečanje vodila Marija (Mici) Jeler, ki od maja 2017 vodi skupino, ki telovadi ob športni dvorani v Sevnici, načrtovano pa je, da bo radeško skupino ob ustrezni vpeljavi v prikaz gibalnih vaj vodila nedavno upokojena Marija Imperl.

Na uvodnem srečanju je telovadilo ducat Radečanov in Radečank - kot tudi sicer po Sloveniji, je tudi radeška skupina izrazito ženska, prisotna sta bila namreč le dva moška, a bolj kot se bo glas o jutranji telovadbi in o pozitivnih učinkih le-te širil, bo po pričakovanjih tudi spolna struktura vse bolj enakomerna.

Vsekakor je odločitev, da se dan prične z gibanjem, vredna poklona. Dan brez gibanja namreč nedvomno s seboj prinaša manj dobrega počutja, psihofizične kondicije in življenjske energije.

Zato se prebivalci Radeč potrudite, če vam le ostale obveznosti to dopuščajo, da se, sprva ob sredah in petkih udeležite jutranje telovadbe (prične se ob 7.30 na fitnesu na prostem), kasneje, ko se skupina okrepi, pa seveda vsakodnevno.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte