Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šola zdravja v Kostanjevici na Krki: pohvalil jih je tudi župan

Objavljeno: Torek, 05.05.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Kostanjevica-Šola zdravja-županov obisk (43)
Že dobro leto dni, od februarja 2019, v okviru Šole zdravja deluje tudi skupina v Kostanjevici na Krki, ki jo sestavlja 12 članic, starih od 60, kolikor jih šteje Stanka Kukec, do 74 let, ki sta jih napolnili Marjanca Strgar in Ana Pajić.

Do razglasitve epidemije koronavirusa so vadile na prireditvenem prostoru oz. plesišču pri kopališču Otok. »So prijetna skupinica, ampak poleg podboške in senovske najmanjša v krški in kostanjeviški občini,« je na eni zadnjih jutranjih telovadb pred razglasitvijo epidemije povedala vodja skupin v teh dveh občinah Helena Španovič. 'Oranžne' Kostanjevičanke se vsak petek po vadbi družijo še ob kavici, v manjši skupinicah pa se družijo tudi med potjo na vadbo in domov. Želijo si, da bi se jim pridružila še kakšna članica ali pa član, saj je v mestu še dovolj primernih kandidatk in kandidatov, a vedno najdejo kakšen izgovor …
Kostanjevica-Šola zdravja-županov obisk (2)

Vadijo na prireditvenem prostoru na kopališču Otok.


Ena rednih udeleženk jutranje vadbe po metodi 1000 gibov je že omenjena Strgarjeva. Kot pravi, se je prej ubadala z bolečinami v rami, pri čemer ji ni pomagalo nobeno mazilo, po letu dni vadbe pa opaža bistvene spremembe v gibljivosti. Poleg tega je prej morala redno jemati eno tableto na dan proti krvnemu tlaku, zdaj ji zadostuje že polovička tablete, torej se je tudi v tem pogledu njeno zdravje izboljšalo.

Dva dni po dnevu žena oz. na dan mučenikov je obe skupini Šole zdravja iz kostanjeviške občine (poleg kostanjeviške še prekopško), ki sta tega dne opravili skupno vadbo, obiskal župan Ladko Petretič. Po koncu vadbe jih je obdaril z novimi majicami, na katerih je poleg znaka Šole zdravja tudi grb občine Kostanjevica na Krki, Španovičeva pa mu je ob moškem prazniku podarila cvetlico. 'Oranžne telovadke' so ga povabile v svoje vrste, a je dejal, da mu županske obveznosti tega zaenkrat še ne dopuščajo. Jih je pa pohvalil za vztrajno vadbo in skrb za zdravje, hkrati pa obljubil, da bodo lahko dobile prostor v okviru načrtovanega medgeneracijskega centra v Kostanjeviškem dvorcu, ki ga občina odkupuje od župnije.

P. P.
 
 
« Nazaj na seznam
»