Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Srčno skozi štiri letne čase« – dobrodelna prireditev za šolski sklad ŠC Krško-Sevnica

Objavljeno: Sreda, 20.03.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
»Srčno skozi štiri letne čase« – dobrodelna prireditev za šolski sklad ŠC Krško-Sevnica

Dijaki - voditelji prireditve

V četrtek, 14. marca, po rednih govorilnih urah, se živahno vzdušje na našem šolskem centru ni umirilo, ampak se je le stopnjevalo in preselilo v športno dvorano, kjer je bilo že vse nared za dobrodelno prireditev za potrebe šolskega sklada.

45 nastopajočlih in lepo število naklonjene publike je ustvarilo prijetno vzdušje, ki je le nadgradilo moto prireditve – povezati različne generacije in različne zvrsti umetnosti v en, dober namen.

Dogodek je s sceno, glasbenim vzdušjem, Minattijevo poezijo in motiviko prešel skozi štiri letne čase, za kar so poskrbeli štirje simpatični dijaški voditeljski pari: Katja Omerzel in Benjamin Urek, Aljoša Cvetanovski in Tjaša Škrlec, Monika Grilc in Tim Šušterič ter Žan Kranjec in Lara Zorko.
»Srčno skozi štiri letne čase« – dobrodelna prireditev za šolski sklad ŠC Krško-Sevnica

Darko Anžiček, predstav. Lions kluba Krško, predaja donacijo Adici Kožar, preds. šolskega skladaDodatna zanimivost prireditve je bilo dejstvo, da je imela vsaka nastopajoča družina, skupina, glasbenik, plesalec neko povezavo z našo šolo – nastopili so dijaki s svojimi starši, sorodniki in prijatelji, učitelji s svojimi družinami, starši naših nekdanjih dijakov… Tako so nastopili: Gaja Prestor (tokrat kot hči ravnatelja SŠ Sevnica), plesna skupina Tower Pancers z indijskim plesom, Sotoškovi fantje z močjo in usklajenostjo frajtonaric, kvartet Grozd s Kozjanskega s čudovitim štiriglasjem, Patricija Prah na kitari ob pevki Aniti Baškovič, dijakinje Srednje šole Sevnica z modnim izhodom v modrem, Maruša Vidmar in Alex Prijatelj iz Plesne šole Lukec z latinsko-ameriškima plesoma, Lana Marie Orel z občuteno vokalno izvedbo. Aforizme o šoli, znanju in pameti Tončija Babiča je interpretiral učitelj Zdravko Vegelj, Bor Žulič Hrvatin nas je očaral s ksilofonom, instrumentalno-vokalno so se predstavile družine Gramc (hči Martina, oče Vladimir, brat Gregor z Urško Lesjak), Zorko (oče Klemen ter hčerki Julia Eva in Ema Lea) ter Gradišek (mama Veronika s hčerko Niko in sinom Borom).

Tudi v pripravi prireditve se je kazala povezanost vseh enot, zaposlenih in dijakov šolskega centra, za kar smo članice upravnega odbora šolskega sklada (Adica Kožar, Sabina Žulič, Krista Lapuh Krulc in Veronika Gradišek) zelo hvaležne. Zahvaljujemo se tudi vsem obiskovalcem za dobro energijo ter prostovoljne prispevke.

Za šolski sklad ŠC Krško-Sevnica so v letošnjem šolskem letu donirali: Lions klub Krško, Termoelektrarna Brestanica, Q Techna, Willy Stadler, Furlan Melita s. p., Saramati Adem d. o. o., Elektro strojni inženiring MK TEAM, CNC obdelava kovin Borštnar d. o. o. Prireditev so materialno podprli: Žito d.o.o. Ljubljana, Inplet pletiva Blanca, Trgovina Atom Krško in Papiroti Senovo.

V. Gradišek
« Nazaj na seznam
»