Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi posavski motoristi na blagoslovu v Mirni Peči

Objavljeno: Četrtek, 04.04.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC07996
Na velikonočni ponedeljek so tudi letos pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči izvedli že 26. srečanje motoristov z blagoslovom motorjev in ljubiteljev 'jeklenih konjičkov'. 

Tudi tokrat so se srečanja ali blagoslova udeležili člani posavskih klubov (Sunny ridersi, MK Tri kralja, MK cestni volkovi, MK Škorpijon, DLM Matija Gubec …), seveda pa so se blagoslova udeležili tudi iz ostalih klubov tako iz Slovenije kot iz tujine, prišla je tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

DSC08123
Po nastopu harmonikarjev iz Mirne Peči je sledil pozdravni nagovor predsednice, ki je tudi sama motoristka in je v nagovoru nagovorila vse prisotne ljubitelje motorističnega adrenalina, naj gredo na cesto s premislekom in naj pazijo nase ter na vse ostale udeležence v prometu, da bi vsi skupaj prišli na cilj brez poškodb oz. nesreč. Zatem so sledili še nagovori župana Občine Mirna Peč Andreja Kastelica, županje Občine Trebnje Mateje Povhe, predsednika AMD Trebnje Janeza Prosenika ter organizatorja prireditve in predsednika AMZS Leopolda Pungerčarja.

Po nastopu otroškega pevskega zbora sta blagoslov motorjev in vseh prisotnih izvedla Janez Rihtaršič in Janez Šimec. Prireditev je povezoval moderator Slavko Podboj, druženje, ki se ga je udeležilo okoli osem tisoč udeležencev, pa se je nadaljevalo ob zvokih ansambla Veseli Dolenjci. Kasneje so se nekateri napotili še na druženje v Rogaško Slatino, nekateri pa smo se odpeljali do turistične kmetije Krhin, kjer smo se pogostili z domačimi kulinaričnimi dobrotami. 

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte