Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešen tradicionalni Jurjev pohod

Objavljeno: Torek, 07.05.2024    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
2024-04-27 12.53.23
V soboto, 27.4.2024, je Društvo malih vinogradnikov Kališovec organiziralo tradicionalni Jurjev pohod.

20240427_104035
Zbrali smo se ob 9. uri pri stari šoli v Gorenjem Leskovcu, od koder smo se polni pričakovanj podali na pot. Kmalu smo se ustavili pri našem članu Milanu, ki nam je ponudil šilce domačega za vzpodbudo in pogum, kmalu zatem pa nam je član Jože ponudil nekaj za prigriznit in kot se za vinogradnike spodobi, domače vino.

Od tu nas je pot vodila skozi zaselke Klanc, Priklance in Brunk vse do Trnovca, kjer smo imeli na vinogradniški kmetiji Kobal degustacijo njegovih vin. Ob domačem prigrizku smo poizkusili penino in še par drugih vin z poudarkom na modri frankinji, ogledali pa smo si tudi klet, kjer nam je lastnik predstavil svoj način kletarjenja, zraven lesenih sodov in inoks cistern ima tudi amfore.

Po končani degustaciji smo se vračali nazaj po drugi poti skozi razgibano pokrajino z spusti in vzponi, od koder smo imeli čudovit razgled. Ob poti smo imeli še štiri postanke, da smo se odžejali, pohod pa zaključili pri zidanici Franca Plahuta, kjer smo imeli zaključek in prijetno druženje ob pijači in bograču, katerega je skuhala Slavica, tudi članica našega društva.

Pohoda se je udeležilo 34 članov.

Vir: DMV Kališovec, Foto: Rafko Krajnc, Franc Zupančič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki