Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Dobovi tudi letos organizirali poletni ustvarjalni tabor

Objavljeno: Sobota, 06.07.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
TD Dobova-_68
V TD Dobova smo tudi letos organizirali poletni tabor na temo ustvarjanja v prostem času. Za ustvarjanje je bilo na voljo več časa, zato je bilo v ustvarjanje vpetih več tem. Družili smo se od ponedeljka, 1. julija, do srede, 3. julija 2024, v času med 10. in 15. uro na lokaciji kulturnega doma v Dobovi.

Na delavnicah je dnevno sodelovalo 27 otrok v starosti od 7 do 11 let, zanje so skrbele tri mlade animatorke Pina Rožman, Tija Bosina in Zala Frigelj, ki so pomagale pri ustvarjanju, pripravile razstavo in program za zaključek delavnic, ter štiri članice TD Dobova Branka Stergar, Jožica Debogovič, Jožica Zupančič in Zdenka Petelinc, ki so ob pomoči na delavnicah poskrbele tudi za dnevno malico udeležencev.
TD Dobova-_23

Delavnice so bile zanimive in kreativne:
  • poslikava majic,
  • eko delavnici, kjer so se iz odpadnih lončkov izdelali lončki TO GO in tudi rolice od WC-papirja so dobile novo obliko,
  • niso manjkale niti kulinarične delavnice (peka palačink in šmorna, pica rolic in pice v pečici),
  • v igrah za prosti čas, plesnih in pevskih delavnicah so pripravili program, s katerim so se predstavili na zaključku delavnic staršem, starim staršem in ostalim obiskovalcem.
20240702_113451
Ena izmed kulinaričnih delavnic je bila izvedena na lokaciji pri krušni peči v uradniški koloniji na Senovem, kjer so organizatorji TD Senovo predstavili izdelavo različnih vrst kruha in prosjače ter peko slednjih v krušni peči na prostem.

Spoznali pa smo tudi dejavnost rudarstva na Senovem, saj smo se popeljali do nekdanjega vhoda v rudnik ter si ogledali lokomotive in vagončke za prevoz rude in rudarjev. Ob tem bi se zahvalila predsedniku TD Senovo Antonu Petroviču ter članom društva Andreji, Bojanu in Ivanu za prisrčen sprejem, predstavitev dejavnosti in pogostitev s pekovskimi izdelki iz krušne peči.

Branka Stergar, predsednica TD Dobova
Foto: D. Lipej in TD Dobova
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte