Časopis za pokrajino Posavje
22.01.2025
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V petek ulični festival Okusi Posavja v starem mestnem jedru Krškega

Objavljeno: Sreda, 04.09.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
okusi posavja 2023 (57)

Pogled na zapolnjeno pešcono na lanskoletni prireditvi Okusi Posavja (foto: Posavski obzornik, arhiv)

V okviru jesenskih dogodkov se bo tudi letos že sedmič odvijal Ulični festival Okusi Posavja! Pridružite se nam v petek, 6. 9., od 17.00 dalje v starem mestnem jedru Krškega (peš cona pri CPT-ju). Le najboljše surovine, fina vina in odlični gostitelji bodo tudi letos pod sloganom SVEŽE - OKUSNO - LOKALNO zaznamovali najbolj okusni mesec v Posavju. Preprosto fino na krožniku in v kozarcu iz blagovne znamke Okusi Posavja!

Okušali boste lahko 'preprosto fino' na krožniku in v kozarcu iz blagovne znamke Okusi Posavja! Pričakujejo vas: Gostišče Jež, Turistična kmetija pri Martinovih, Gostilna Kunst, Gostilna Repovž, Slaščičarna sladka zapeljivost, Vinarstvo Kerin, Klet Krško, Huba Martinčič, Albiana, Kunej vino & čokolada, Penine Istenič, Vina Dular, Pivovarna Reset.

Program dogodka:

17.00 - 23.30: ponudba gostincev, vinarjev, pivovarjev iz blagovne znamke Okusi Posavja
                          (hrana in pijača se plačuje z boni, ki bodo na voljo na dveh blagajnah)
18.30 - 19.30: nastop Big Band Krško iz Studia 44
20.00 -  22.00: nastop skupine Pulzz

Parkirišča so na voljo brezplačno na ulici CKŽ, na dvonivojskem parkirišču v Zatonu (5 min hoje do prizorišča) ter pri stavbi Mestne občine Krško (5 min hoje do prizorišča).

Tudi tokrat trajnostno in s čim manj odpadki!

Kako nam bo to uspelo? Kozarci bodo na voljo po sistemu kavcije (5 €), ki so vračljivi na blagajni do 24.00, lahko pa prinesete svoj kozarec iz preteklega festivala. Na prireditvenem prostoru bo na voljo tekoča voda, zato prinesite svoje lončke in kozarce. Obiskovalce naprošamo za dosledno ločevanje odpadkov na ekoloških otokih. Program dogodka je organiziran na način, da ustvarja čim manj odpadkov - povratni stekleni in plastični kozarci, kompostabilni pribor za hrano.

Po podatkih v povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot kilogram odpadkov na dan. Večinoma odpadki na prireditvah niso ločeno zbrani, kar pomeni, da niti predpogoj za reciklažo ni dosežen. V Krškem želimo narediti korak naprej in poleg reciklaže poskrbeti še za preprečevanje nastajanja odpadkov. Zavedamo se, da je okolje stvar vseh nas, zato želimo postati zgled tako za udeležence kot druge festivalske organizatorje. Hvala, ker nam boste pri izpolnjevanju zaveze in ciljev pomagali tudi vi!

Vir: CPT Krško

#Kostak
#pijmovodoizpipe
#Manjplastike,Večtrajnosti
#OkusiPosavja
#uličnifestivalokusiPosavja
#Zelenashemaslovenskegaturizma
#DruštvoEkologibrezmeja
#prireditevposmerinicahZeroWaste

 
« Nazaj na seznam