Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podbočju spet odlični v športu

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
V Podbočju spet odlični v športu

Na OŠ Podbočje tudi v tem šolskem letu nadaljujemo s tradicijo uspehov na športnem področju. Učenci se z veseljem udeležujemo številnih športnih interesnih dejavnosti, vsi razredi tekmujemo v šolski ligi, kjer merimo moči v nogometu, odbojki in košarki.

Športno smo letos začeli že septembra, ko so se naši četrtošolci udeležili šole v naravi v Črmošnjicah. Oktobra smo se udeležili občinskega krosa v Krškem in osvojili štiri medalje. Sledila so občinska tekmovanja. Najprej so se starejši dečki merili v malem nogometu v OŠ Leskovec pri Krškem in osvojili 3. mesto. Naša šola je gostila občinsko tekmovanje za starejše dečke v odbojki, naši tekmovalci so bili tretji. Starejše deklice so v odbojki tekmovale na Senovem in dokazale, da so najboljše v občini. Občinsko tekmovanje v košarki za starejše dečke smo ponovno organizirali na naši šoli in kot gostitelji smo osvojili 2. mesto.

Z decembrom so se začela področna tekmovanja. Najprej so naši starejši dečki merili moči v Brežicah in bili peti. Področno tekmovanje v odbojki za starejše dečke sta organizirali naša in šola iz Kostanjevice na Krki. Spet smo bili odlični drugi. Prav tako druge so bile naše starejše deklice na področnem tekmovanju v košarki, ki je prav tako potekalo v Podbočju. Sledil je še en uspeh. Naše starejše deklice so na področnem tekmovanju v odbojki na OŠ Sevnica osvojile 1. mesto. Januarja so naši šestošolci nabirali smučarsko znanje v zimski šoli v naravi na Arehu. Kar nekaj naših učencev pa se je konec januarja udeležilo letos že 13. Pokljuškega maratona v teku na smučeh.

Februarja pa so se naši učenci merili na letos najpomembnejših tekmovanjih – nastop v četrtfinalih v odbojki. Najprej so v Rečici ob Savinji tekmovali starejši dečki in bili tretji. Nato pa v Braslovčah še starejše deklice in bile na koncu četrte. V spomladanskih mesecih se začenjajo področna tekmovanja za mlajše dečke in deklice. Najprej bodo tekmovali fantje, in sicer v košarki. Tako skrbimo za kakovosten podmladek, saj bodo prav ti fantje morda čez nekaj let igrali v članski ekipi Podbočja, ki trenutno igra v 2. SKL.

Lansko leto je na naši šoli začel delovati šahovski podmladek in nekateri učenci so že bili uspešni in dosegli vidnejše rezultate. Na občinskem ekipnem tekmovanju so dosegli 3. mesto. Učenec 4. razreda Nik Reberšek pa je na področnem tekmovanju v šahu osvojil 1. mesto in se uvrstil na državno tekmovanje, kjer je bil 12.

Ponosni smo na naše športne rezultate. Sedaj pa se že veselimo toplejših mesecev, ko se bomo iz telovadnice preselili na lepo šolsko igrišče, ki ga obdaja moderno urejena proga za tek.Novinarski krožekOŠ Podbočje

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače